ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
COMUNICAT | Situació actual de l’edifici incendiat a la riera del Pinar
PUBLICAT Dissabte, 03.02.2024
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
edifici incendi riera Pinar 3/2/24

3/02/24 - 🕓 16.00 hores

Bombers, Mossos d’Esquadra, Policia Local i diferents Serveis municipals han estat treballant des d’ahir en aquest aparatós incendi, que es va declarar cap a dos quarts de vuit del vespre a l’antiga fàbrica de Can Xumetra, a la riera del Pinar.

🚨 L’alerta la va donar un veí que va trucar a emergències i a partir d’aquí es va activar el dispositiu d’actuació, que va mobilitzar 7 unitats de Bombers, dues dotacions del cos de Mossos d’Esquadra, el Servei d’Emergències Mèdiques, la Policia Local de Canet i també una unitat del municipi veí de Sant Pol.

Des de la Policia Local es va avisar els propietaris dels vehicles estacionats davant la fàbrica,  es va activar el servei de grua i es va acordonar la zona, per evitar danys majors.

A petició dels Bombers es va tancar el subministrament del corrent elèctric i es va estar treballant durant més de dues hores per apagar les flames d’aquest edifici, d’uns 400 metres quadrats i tres plantes d’altura.

🛠️📐 S’han dut a terme les valoracions tècniques corresponents, per part de l’arquitecta municipal i la unitat d’estructures del cos de Bombers. L’estructura de l’edifici està molt malmesa i amb tota probabilitat s’haurà de procedir a l’enderrocament total o parcial de les façanes. S’actuarà per via d’urgència d’acord amb els informes preceptius dels tècnics competents.  

Aquest matí de dissabte, dues dotacions de la unitat canina dels Mossos d’Esquadra han pogut entrar a l’interior i s’ha comprovat que no hi ha cap cos enlloc.

🚧 Els serveis tècnics i de seguretat han intervingut també al restaurant Massamare, que es troba paret per paret amb l’antiga fàbrica. Per precaució i mentre se segueix amb la investigació, el restaurant està tancat al públic.

Hores d’ara encara s’està treballant per determinar les causes de l’incendi. El perímetre ha estat acordonat per la Brigada d’Obres i Serveis, permetent el pas de vehicles per la riera i el trànsit de vianants per l’altra vorera. Tot i així, seguim demanat a la població que no s’acosti a la zona, ja que encara s’hi està treballant.

📢 Anirem donant informació a mesura que tinguem més dades.

 


(comunicat 2/2/24 - 20.50 hores)

^