ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Regulació dels establiments detallistes de productes alimentaris
PUBLICAT Dilluns, 16.01.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Mercat_taulaEl passat 23 de desembre es va publicar al BOE el Reial decret 1021/2022, en el qual es regulaven determinats requisits en matèria d'higiene de la producció i comercialització dels productes alimentaris en establiments de comerç detallista. Aquesta norma afecta els establiments de venda detallista d'aliments com: supermercats, peixateries, carnisseries, restaurants, establiments d'aliments preparats, etc.

Alguns dels aspectes més destacables que regula el Reial decret són:


• Les condicions sota les quals s'han d'efectuar les operacions de congelació, descongelació i congelació dels aliments.
• Requisits que han de complir les zones de degustació dels establiments de comerç detallista.
• Requisits específics per les carns fresques, carn picada, preparats de carn i productes carnis.
• Requisits específics pels productes de pesca.
• Requisits específics pels productes elaborats amb ou i les condicions sota les quals el comerç detallista podrà utilitzar l'ou cru per elaborar aliments.
• Les condicions d'accés d'animals als establiments de comerç detallista.
• Les condicions per la donació d'aliments i la venda d'aliments amb defectes que no afectin la seguretat d'aquests.
• Les condicions i responsabilitats en l'ús d'envasos reutilitzables aptes pel contacte amb aliments.


Adjuntem el Decret perquè el pugueu consultar.

^