ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Torna el concert de Santa Cecília: Tomàs Milans i Godayol (1672-1742) i l'esclat del barroc en el fons musical de Canet de Mar
Enguany el concert de Santa Cecília commemora el 350è aniversari del naixement del músic canetenc Tomàs Milans i Godayol, a qui devem la creació del repertori musical que actualment es conserva a l'arxiu parroquial de Canet
PUBLICAT Dijous, 24.11.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Concert Santa Cecília 2022Amb motiu de la diada de Santa Cecília, patrona de la música, un cop més l'àrea de Cultura realitza la producció d'un concert de música barroca a partir de partitures que es conserven a l'arxiu musical de la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Canet de Mar.

En aquesta ocasió, el concert estarà dedicat a la figura del músic canetenc Tomàs Milans i Godayol, nascut el 1672, ara fa tres-cents cinquanta anys. Milans va dur a a terme una gran tasca de recopilació i còpia de manuscrits musicals que van passar a formar part del fons de la capella de música de Canet de Mar. Gràcies a ell, es va formar un dels arxius més importants del Barroc hispànic que es conserva a Canet.

L'Ensemble De Canendi Elegantia, sota la direcció de Francesc Garrigosa, ha preparat la proposta titulada: "Tomàs Milans i Godayol (1672-1742) i l'esclat del barroc en el fons musical de Canet de Mar". Ens presenta un programa d'obres d'aquest autor i d'altres coetanis com els compositors Joan Cabanilles, Joan Barter, P. Joan Simó, Joan Cererols, i Felip Olivellas, procedents de l'arxiu de Canet.

El concert és gratuït i es realitzarà el pròxim diumenge 27 de novembre a les 19h a la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Canet de Mar.

L'Àrea de Cultura l'organitza amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Bisbat de Girona i la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Canet. De fet, enguany fa 10 anys de la signatura del conveni entre l'Ajuntament i el Bisbat de Girona per a la difusió del fons musical de Canet i aquest concert serveix també per celebrar aquest aniversari i, d'aquesta manera, destaca la gran tasca de divulgació desenvolupada durant aquests anys.

^