ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet de Mar s´adhereix al conveni per a la creació d´una única borsa d´interins per a policies locals del Maresme
L'adhesió de l'Ajuntament a aquest conveni va ser aprovada en el darrer ple municipial celebrat el passat 21 de juny de 2022
PUBLICAT Dimecres, 13.07.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Foto conjunta ccm conveni policia local borsa

L'alcaldessa de Canet de Mar i regidora de l'Àrea de Seguretat Ciutadana i l'inspector de la Policia Local han assistit a la signatura del conveni per a la selecció unificada d'agents de Policia Local i la creació d'una borsa de personal interí impulsada des del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), el Consell Comarcal del Maresme i els ens locals.

L’objectiu del conveni és posar a l’abast dels municipis catalans uns instruments comuns de selecció que permetin dotar del personal més idoni per al correcte desenvolupament de les funcions policials i garantir d’aquesta manera un servei públic local de seguretat eficaç, i sempre amb un rigorós respecte al principi d’autonomia local.

Consell Comarcal Maresme Signatura conveniL'acte de signatura, que s’ha fet a l’Hotel Atenea Port de Marató, ha estat presidit pel consell d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena. El Conseller ha afirmat que “som conscients que realitzar un procés selectiu únic amb la constitució d’una borsa de treball per als municipis de la comarca comportarà una gestió més eficaç i eficient per a les administracions implicades". També  ha posat de manifest els avantatges d'establir un marc comú d'actuació per dur a terme un procés selectiu unificat i que sigui aplicable a les entitats locals de la comarca del Maresme, que voluntàriament i en exercici de la seva autonomia local, s'adhereixen a aquest projecte pilot de selecció conjunta de policies locals.

Blanca Arbell, alcaldessa de Canet de Mar, ha afirmat que "avui és un dia important, ja que amb la signatura d'aquest conveni es dona una important resposta a una demanda que molts alcaldes i alcaldesses fa molt de temps que fem". "D'aquesta manera, el cos de la Policia Local del municipi podrà disposar dels agents que formin part d'aquesta borsa per cobrir diferents necessitats, com per exemple, les baixes", ha explicat.

També han estat presents a l'acte, la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Tamara Garcia; la directora general d’Administració de la Seguretat, Sonia Andolz; la subdirectora general de Suport al Sistema de Seguretat en l’Àmbit Local; Begoña Curto; el president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot; i el conseller delegat de Serveis als Municipis, Andreu Bosch, entre altres autoritats i comandaments policials.

Recordem que l'adhesió de l'Ajuntament a aquest conveni va ser aprovada en el darrer ple municipial celebrat el passat 21 de juny de 2022.

^