ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Finalitza el projecte de digitalització de l´arxiu parroquial
PUBLICAT Dimarts, 12.07.2022
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Lliurament digitalització fons Arxiu Parroquial - 2022
L'Ajuntament lliura al Bisbat de Girona una còpia de la digitalització dels fons documentals antics de l'Arxiu Parroquial duta a terme pel CEC i l'Arxiu Municipal

El passat 4 de juliol, l'Ajuntament de Canet de Mar va fer lliurament al Bisbat de Girona, d'una còpia de la digitalització de la documentació antiga de l'Arxiu parroquial de la vila, que inclou el fons de la parròquia i el de la Capella de Música.

Amb aquest lliurament finalitza el llarg procés de digitalització dels fons documentals històrics de l'Arxiu parroquial, que s'ha hagut de desenvolupar en diferents etapes.

Un projecte que va iniciar l'anomenat Equip Ramon Rovira Fors i que el Centre d'Estudis Canetencs (CEC) va liderar durant anys. Amb el conveni signat amb el Bisbat de Girona, el juliol de 2012, l'Arxiu Municipal va agafar el relleu i va entomar la digitalització de tot el fons de la Capella de Música i s'ha enllestit la resta del fons parroquial que quedava per digitalitzar.

Durant anys el treball ingent d'aquesta digitalització, l'ha dut a terme, especialment, en Jordi Soler, vocal del CEC, de manera desinteressada. El procés de digitalització fet per l'Arxiu Municipal s'ha efectuat també amb mitjans propis.

D'altra banda, cal agrair també les facilitats i la col·laboració dels  diferents rectors,  Mn. Juanola, primer, Mn. Felip Hereu després,  i  també la de M. Joan Robé, per part del Bisbat.  

Amb la digitalització d'aquests documents cabdals de la nostra història ens n'assegurem la conservació en el temps i també se'n facilita la consulta i la difusió.  En aquest sentit, cal destacar el projecte de difusió de la documentació de la Capella de Música dut a terme per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament, des de ja fa 10 anys, a través de l'exposició de partitures a la Casa museu, edicions musicals i concerts de música, entre altres.

El regidor de Cultura, Pere Xirau, va fer l'entrega de la còpia de digitalització a l'administrador diocesà, Mn. Lluís Suñer, i el provicari general, Mn. Joaquim Giol. El documents digitalitzats es poden consultar a l´Arxiu Municipal.

^