ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet manté els bons resultats de recollida selectiva tot i la situació provocada per la COVID-19
PUBLICAT Divendres, 16.07.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Canet de Mar fa públic els informes amb els resultats de la recollida de residus al nostre municipi  i a la deixalleria durant l’any 2020.

Pel que fa a les dades de recollida selectiva, cal destacar que aquest 2020 s’ha reduït mig punt percentual respecte l’any 2019 i se situa al 69,54%. Això s’ha produït perquè hi ha hagut un increment important de la fracció resta, associada a la situació causada per la pandèmia de la COVID-19 viscuda durant 9 mesos de l’any. Tanmateix, les dades segueixen sent molt positives, ja que seguim estant per sobre de la mitjana de Catalunya que se situa en el 44,90% de recollida selectiva.

Grafic1 recollida selectiva informe

De les dades obtingudes en aquest estudi, també és important destacar que la generació de residus per habitant és de 1,3 kg/habitant/dia i segueix per sota la mitjana de Catalunya que se situa en el 1.4 kg/habitant/dia. Tot i aquest lleuger repunt respecte de l’any 2019, aquestes dades indiquen que els habitants de Canet segueixen millorant els hàbits de consum i de prevenció de residus.

generació residus canet

La qualitat de l'orgànica ha millorat molt els darrers anys, tot i que aquest 2020 ha tingut un repunt d'un 1% d'impropis. Aquestes dades obtingudes segueixen sent molt positives, ja que Canet de Mar segueix sent un dels municipis amb millors resultats pel que fa a la qualitat de la FORM. La mitjana catalana se situa en el 13.2%.

Fracció orgànica dades 20

La qualitat dels envasos ha seguit millorant significativament aquest any 2020 i s'ha situat a prop del 10%. Segons l'informe, aquesta és una dada espectacular si tenim en compte que la mitjana catalana d'impureses en els envasos és del 28.7%.

Mitjana envasos canet inpropis

Podeu consultar l'informe complet en aquest document adjunt

Informe residus 2020 a Canet de Mar

Informe residus 2020 a Canet de Mar

Fitxer: Informe_residus_2020_Canet_de_Mar_def.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 767.02 kB

resultats de la recollida de residus a la deixalleria

Un cop analitzat l'estudi fet des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Canet de Mar sobre la recollida de residus que es fa a la deixalleria del municipi, cal destacar que ha Canet es fa un molt bon ús de la deixallaria, portant el doble de material que la mitjana de Catalunya. Concretament, cada habitant de Canet porta uns 115.9 kg a l'any a la deixalleria mentre que a Catalunya la dada és de 61 kg/habitant/any.

En total, aquest 2020 s'han recollit a la deixalleria de Canet 1.724.778 tones de residus.

Dades concretes tones deixlleria residus 2020

Per segon any consecutiu, el total de tones recollides a la deixalleria de Canet de Mar ha augmentat i s’ha assolit la tercera millor dada històrica per darrere dels anys 2016 i 2017. Cal destacar que les tones de residus especials i perillosos, així com les d’aparells elèctrics i electrònics, han arribat al seu màxim històric, amb 12 i 48 tones recollides, respectivament.

Evolució

Podeu consultar l'informe complet en aquest document adjunt

Informe deixaleria 2020 Canet de MAr

Informe deixaleria 2020 Canet de MAr

Fitxer: Informe_deixalleria_2020_Canet_de_Mar_def.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 798.66 kB

^