ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Comunicats oficials
Resposta a la instància presentada pel grup de veïns ‘Canet Segur´
La iniciativa veïnal demana a l´Ajuntament millorar la seguretat al municipi
PUBLICAT Dimecres, 26.05.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
card comunicat oficial

El passat 6 d'abril, l'agrupació de veïns 'Canet Segur' va entrar per registre una instància a l'Ajuntament de Canet de Mar per tal de demanar més seguretat a la nostra vila.

Davant de les demandes que aquesta agrupació veïnal fa a l'Ajuntament, i més concretament a l'Àrea de Seguretat Ciutadana i donat que aquesta instància ve acompanyada de la signatura de 2.659 persones, des de l'Ajuntament s'ha cregut oportú donar una resposta pública, a través del present comunicat on es dona resposta, a les 10 peticions que es van fer des del grup.

Canet de Mar té aprovades mitjançant el Ple de la Corporació un total de trenta places de Policia. Aquestes, corresponen a una d'Inspector, una de sergent, sis places de caporal i vint-i-dues d'agent. Actualment, d'aquestes trenta places n'hi ha vint-i-vuit ocupades: vint-i-quatre de forma fixa, dues de forma interina i dues en comissió de serveis. Des de l'àrea està previst que durant el segon semestre d'aquest 2021 estiguin les trenta places ocupades. Això suposarà un increment de dos agents més respecte al personal que hi ha actualment i l'ocupació total de la plantilla aprovada pel ple. Tanmateix, de cara a l'any 2022, des de l'Àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Canet de Mar es demanarà la creació de quatre places més.

La instància exigia al cos policial que "s'actuï contundent amb els ciutadans que orinin, defequin, consumeixin substàncies il·lícites, beguin i no utilitzin la mascareta al carrer". En aquest sentit, cal deixar constància que els cossos policials no poden anar més enllà de la denúncia administrativa i la imposició d'una sanció econòmica.

Actualment, els i les agents del cos policial de Canet de Mar realitzen patrullatge per tot el municipi. Aquest no només es du a terme amb els vehicles i els agents uniformats, sinó que també es fan patrullatges de paisà. Quan es detecta un increment de conductes incíviques o delictives en una zona concreta, des de la comissaria es reforça la presència policial a la zona.

A part d'incrementar la presència policial al carrer, des de Govern també s'està valorant programar i augmentar l'enllumenat públic en zones fosques i punts
negres del municipi.

A Canet de Mar ja s'han implementat les dues primeres fases del projecte de càmeres al municipi. Actualment, des de l'Àrea de Seguretat Ciutadana, s'està treballant per tal de poder tirar endavant la tercera fase d'aquest projecte que podria estar finalitzada i en funcionament durant aquest 2021. En tractar-se d'un projecte de seguretat, aquest pla no es pot comunicar detalladament.

La presència d'agents al carrer, la relació d'aquests amb la ciutadania i la col·laboració ciutadana són la principal eina que permet la prevenció de delictes. En aquest sentit, i com s'ha indicat en el primer punt, l'increment d'agents ens permetrà poder realitzar més patrullatges específics i seguir implementant el pla de prevenció de delictes.

Per tal d'implementar sistemes reductors de velocitat a la zona de la N-II, cal realitzar un estudi i fer controls de velocitat aquest tram per tal de veure si realment hi ha un alt índex de vehicles que passen sense respectar les limitacions de velocitat. Aquest estudi ens permetrà veure la tipologia de reductors que s'adeqüen més a les nostres necessitats i, finalment, caldria fer la petició a carreteres, que és l'ens titular de la via i els encarregats d'implementar aquestes eines si ho consideren oportú.

^