ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Alumnes de l'Escola Turó del Drac visiten les caixes niu ubicades al centre i al parc del Turó del Drac
En total, van trobar 7 nius. Dels quals 5 estaven col·locats a l'interior de l'escola i 2 a l'exterior del recinte escolar
PUBLICAT Dimarts, 18.05.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

caixa niu monitorEl passat dimarts 11 de maig, quatre grups bombolla formats per alumnes de 5è de Primària de l'escola Turó del Drac de Canet de Mar van visitar les caixes niu ubicades a la zona del parc del Turó del Drac.

L'activitat va resultar molt positiva per a l'alumnat, ja que van poder veure com totes les caixes col·locades a la zona estaven ocupades per mallerengues. Concretament, amb el primer grup d'alumnes, el monitor va poder baixar totes les caixes niu per tal de veure en quin estat es trobaven i va comprovar com totes les caixes estaven ocupades. En veure que en totes les caixes hi havia activitat, els següents grups d'alumnes només van poder veure aquelles que tenien un niu format, però que no contenia ni ous ni pollers per tal de no molestar els ocells.

En total, es van trobar 7 nius. Dels quals 5 estaven col·locats a l'interior de l'escola i 2 a l'exterior del recinte escolar.

Dels dos nius col·locats a l'exterior, un contenia ous de Mallerenga carbonera i, l'altre estava ocupat per una mallerenga blava.

Dels cinc nius ubicats a dins de l'escola, en dos hi havia nius fets de mallerenga que semblaven fets de l'any passat. El monitor va aprofitar per canviar d'ubicació un dels nius i en va buidar un altre que va col·locar al mateix lloc on estava.

Per últim, els tres nius restants, un estava ocupat per una mallerenga carbonera amb pollets i, els altres dos estaven ocupats per mallerengues blaves que estaven covant.

mallerengues turó del drec

Amb aquesta activitat, els i les alumnes de 5è de l'Escola Turó del Drac van poder comprovar com als voltants d'aquest centre no hi ha prou forats naturals perquè crin les mallerengues. Gràcies a la col·locació d'aquestes caixes niu, s'ha pogut augmentar la presència d'aquesta espècie a la zona amb 7 parelles.

Mentre feien aquesta activitat, també van poder detectar les següents espècies als voltants: Sargantana ibèrica, Dragonet comú (dins una caixa niu grossa que tenen a l'escola i que no és massa apta per ocells), Raspinell, Verdum, Gafarró, Tudó, Tórtora turca, Garsa, Tallarol capnegre, Ballester, Mallerenga petita, Pardal comú, Abellerol, Oreneta vulgar, Merla, Puput, Gaig, a més de les Mallerengues carbonera i blava.

^