ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Acostem l'art a la ciutadania en el Dia Internacional de la Dansa
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El 29 d'abril és el Dia Internacional de la Dansa. A Canet de Mar tenim professionals d'aquest art que l'ensenyen i formen nous ballarins. L'Escola de Dansa Sisè Sentit i l'Ensemble Centre de Dansa en són una mostra i celebren amb nosaltres, com cada any, aquest Dia Internacional de la Dansa.


L'any 2020 la celebració d'aquesta jornada va haver de fer-se confinada, però aquest any sí s'han pogut fer actes, respectant, això sí, les mesures de seguretat.

Sisè Sentit ha fet una demostració per a les famílies de l'escola a l'envelat i el Ballet Juvenil Ensemble ha fet una demostració a les escoles del Turó del Drac i Misericòrdia, en una proposta per acostar als centres les danses que es denominen acadèmiques: la dansa clàssica, la dansa contemporània i la dansa espanyola. La proposta conjuga l'art i l'educació i  l'alumnat pot gaudir i aprofitar per ampliar els seus coneixements i apropar-se a l’activitat cultural. 

El Dia Internacional de la Dansa (DID) se celebra mundialment cada 29 d'abril. El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO va proposar aquest dia perquè fou el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d'abril de 1727), considerat el pare del ballet modern.

Cada any el DID converteix  la Dansa en gran protagonista, en les dates a l'entorn del dia 29, i reconeix i recolza així l'esforç constant de totes les persones que s'hi dediquen.

Cada any, des del 1989, l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) se suma a aquesta celebració amb un seguit d'actes que recullen tota la diversitat de la Dansa i reconèixer l'acostament que fan els seus professionals d'aquest art al gran públic. També és una bona manera de difondre les altres activitats que tenen lloc arreu de Catalunya amb motiu d'aquesta celebració.

^