ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Junta Local de Seguretat es reuneix per valorar les dades dels serveis i delictes al municipi
PUBLICAT Dijous, 18.03.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

junta local seguretatAquest dijous 18 de març al matí s'ha celebrat a Canet de Mar la trobada ordinària de la Junta Local de Seguretat. Aquesta reunió ha servit per poder fer un intercanvi d'informacions entre els diferents cossos policials que tenen presència i competència a Canet de Mar amb l'Ajuntament i posar sobre la taula diferents temes relacionats amb la seguretat ciutadana i que preocupen a les canetenques i canetencs.

En aquesta junta, que s'ha celebrat semipresencialment a la Sala de Juntes de l'Ajuntament, s'han exposat les problemàtiques existents al nostre municipi i s'han plantejat diverses estratègies per tal de reduir els fets delictius a la nostra vila.

Durant la Junta Local de Seguretat, s'ha fet un repàs estadístic dels serveis duts a terme des de la Policia Local de Canet de Mar i dels fets delictius que han ocorregut al municipi entre els anys 2017, 2018, 2019 i 2020. En aquest sentit, s'han analitzat els diferents fets delictius succeïts a la nostra població. Des de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) d'Arenys de Mar dels Mossos d'Esquadra s'ha volgut destacar positivament l'índex delinqüencial per habitant que hi ha a Canet. La ràtio al nostre municipi és de 47 fets per cada 1.000 habitants, mentre que la ràtio a Catalunya és de 55 fets per cada 1.000 habitants.

policia local

Des de la Delegació del Govern de la Generalitat a Barcelona s'ha volgut remarcar que Canet registra una davallada significativa de delictes i un augment notable de resolucions. En aquest sentit, s'ha destacat que les dades són bones. També ha volgut felicitar els cossos policials que actuen al nostre municipi per la gran tasca de coordinació entre ells a l'hora de fer la feina.

Pel que fa als objectius per l'any següent, l'inspector de la Policia Local, Servando Gómez ha afirmat que s'aposta per crear una Unitat de Proximitat Estratègica que s'encarregaria de realitzar funcions de mediació entre veïns, fer seguiment de queixes i donar una resposta més acurada dels problemes a la ciutadania. També ha destacat que espera que amb l'entrada en funcionament del nou dispositiu dron i de la posada en marxa de la tercera fase del projecte de càmeres de videovigilància es puguin frustrar més actes vandàlics i fets delictius. També ha posat sobre la taula el projecte de senyalització urbana per tal de millorar la senyalització viària existent a tot el municipi.

La Junta ha estat presidida per l'alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell i ha comptat amb la presència del regidor Josep Maria Masvidal; de la Gemma Espanyol en representació de la Delegació del Govern a Barcelona; de Jordi Jardí, director general de la DGAS; i diferents caps i comandaments de les forces i cossos de seguretat de la Policia Local de Canet de Mar, dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil.

Està previst que a finals d'aquest mes de març, es convoqui la Comissió Informativa de l'Àrea de Seguretat Ciutadana per tal de poder presentar aquestes dades als diferents partits polítics amb representació al consistori. Tanmateix, s'espera poder fer pública, tan aviat com sigui possible, la memòria anual de la Policia Local de Canet de Mar amb les dades completes.

^