ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L´equip de Govern defineix les línies bàsiques del Pla Estratègic 2030
El regidor va assegurar que partir del mes de gener es faran les primeres reunions amb els grups de l'oposició
PUBLICAT Dimecres, 23.12.2020
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Canet aireEn l’últim punt de l’ordre del dia, el regidor Lluís Llovet va ser l’encarregat d’informar en quin punt es troba el Pla Estratègic 2030 i com està previst que aquest es pugui desenvolupar.

Llovet va explicar que l’objectiu principal és poder treballar per un poble que sigui més sostenible, amb més benestar, que generi ocupació i ofereixi serveis de proximitat a la ciutadania. Tanmateix, afirma que la intenció de l’equip de govern és crear un pla que esdevingui una “eina viva i dinàmica” i que es pugui anar adaptant a diferents situacions. Concretament, Llovet va assegurar que la pandèmia sanitària de la COVID-19 ha obligat a reestructurar algun dels punts que ja s’estaven treballant. Llovet també va voler agrir l’interès de l’oposició per aquest Pla Estratègic, ja que afirma que a Canet “durant diferents períodes s’han fet molts plans que han quedat dins d’un calaix”.

Destacat Pla Estratègic 2030

Concretament, el Pla Estratègic 2030 es vertebra en 3 principals eixos d’actuació:

Sostenibilitat: aquest serà un dels reptes més actuals i innovadores que crearà noves formes de treball i de relació

Ocupació: Cal saber de què treballaran les canetenques i els canetencs.

Benestar: Caminar a gust i crear espais de trobada.

 Durant la seva exposició, Llovet també va explicar com s’organitzarà la feina. Destaca que es crearan quatre grups de treball:

- Consell directiu: serà l'òrgan de màxima responsabilitat del pla i hi tindran representació tots els partits polítics.

- Equip assessor: integrat per persones de diferents àmbits i ideologies.

- Assemblea: comptarà amb la màxima participació ciutadana

- Comissions de treball: és on es desenvoluparan aspectes concrets del  ple. N'hi haurà quatre (territori, desenvolupament econòmic i ocupació, serveis a les persones i sostenibilitat).

 

En quant a la planificació temporal, el regidor va assegurar que a partir del mes de gener es faran les primeres reunions amb els grups de l'oposició. Cada grup podrà proposar col·laboradors.  Durant el mes de febrer es buscarà una empresa per fer el diagnòstic.

El procés que se seguirà serà el següent:

Diagnòstic: caldrà fer un anàlisi del poble. En aquest sentit, es parlarà amb força gent per tal que puguin aportar els seus  punts de vista.

Definició de les línies estratègiques: en aquest punt, es farà el recull i diagnòstic sobre el municipi a partir del qual han de sortir les línies estratègiques de futur. Es consultaran experts i es crearan diferents comissions de treball per definir els objectius.

Execució i implementació: un cop aprovat el document, caldrà dur a terme ka implementació d’aquells projectes que s’hagin prioritzat.

Finalment, el regidor va destacar que l'objectiu és que durant el 2021 aquest pla pugui estar definit.   

Pots veure el ple complet a través d'aquest enllaç.

^