ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Comunicats oficials
Mor, als 95 anys, l'exalcalde de Canet de Mar Antoni Cruanyes i Becana
PUBLICAT Dimarts, 07.04.2020
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Medalla honor Antoni Cruanyes

Antoni Cruanyes i Becana, primer alcalde democràtic de Canet de Mar, va morir el passat 6 d'abril per causes naturals als 95 anys.

Antoni Cruanyes AlcaldeCruanyes, que va ser alcalde de Canet en el període de 1979 - 1987, va destacar per prioritzar l'asfaltament de carrers, la renovació de l'enllumenant públic i tota la xarxa de clavegueram del poble. També, durant els seus dos mandats com a alcalde del consistori va realitzar obres de gran envergadura com la urbanització de la ronda Fleming, la plaça 11 de setembre, l'accés a Canet per l'Avinguda Maresme, el pavelló d'esports i el característic mirador de la Creu de Pedracastell.

Encara que en els comissis de l'any 1979, Cruanyes, candidat de CiU, no va ser el candidat més votat, els convergents van pactar amb els regidors del Partit Independent per aconseguir majoria al consistori. Tanmateix, Cruanyes es consolida políticament a les següents eleccions aconseguint una àmplia majoria absoluta.

Finalment, l'any 1987, CiU va guanyar les eleccions però no va obtenir majoria absoluta i un pacte a tres fet entre el Partit Socialista, Canet 2.000 i Unió de Joves Independents van convertir a Josep Rovira de Canet 2.000 en alcalde deixant Convergència i Unió a l'oposició.

L'any 2014, Antoniu Cruanyes, com el coneixia tothom, va rebre la Medalla d'Or de la Vila de Canet de Mar en un acte molt emotiu on també van ser homenatjades la pintora Contxa Ibañez i la professora de cant Maria Pujadas. Després de l'aprovació del Reglament d'honors i distincions de Canet de Mar, aquest va ser el primer acte públic de lliurament de medalles a ciutadans canetencs.

Antoni Cruanyes també va destacar per ser un dels fundadors del Centre d'Estudis Canetencs i una de les persones que més ha estudiat i investigat sobre la història local de Canet de Mar.

Des de l'Ajuntament de Canet de Mar volem fer arribar el nostre més sentit condol als familiars i amics. Aquest dimarts, a les 12 del migdia, les campanes del campanar de la Parròquia de Canet de Mar tocaran en memòria de l'exalcalde canetenc Antoni Cruanyes i Becana.

L'Ajuntament de Canet de Mar decreta tres dies de dol per la mort de Cruanyes i Becana. Durant aquests dies, les banderes de tots els edificis municipals onejaran a mitja asta.

Consulta aquí el decret d'alcaldia

Decret dies de dol Antoni Cruanyes

Decret dies de dol Antoni Cruanyes

Fitxer: Decret_tres_dies_de_dol.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 139.83 kB

^