ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Comunicació per activitats amb risc d'incendi forestal
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
 • A tenir en compte

  Les activitats amb risc d’incendi forestal necessiten ser comunicades i/o autoritzades a través de la Direcció General de Boscos i Gestió del Medi. 

  Segons la distància a la massa forestal, el període en què es vulguin dur a terme i el tipus d’activitat: 

  Autorització d’activitats amb risc d’incendi forestal. Del 15 de març al 15 d’octubre, les activitats de risc d’incendi que es duguin a terme a menys de 500 metres de terreny forestal necessiten autorització de la Direcció General de Boscos i Gestió del Medi segons el Decret 64/1995, del 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals.

  Comunicació d’activitats amb risc d’incendi forestal. Del 16 d’octubre al 14 de març s'han de comunicar, en terrenys forestals (poblats o no per espècies arbòries) i en la franja de 500 metres que els envolta, les activitats que incloguin cremes o focs com foc d’esbarjo, encesa de carboneres, crema de restes vegetals agrícoles, entre d’altres.
   

  Excepció: la crema de restes forestals necessita autorització de la Direcció General de Boscos i Gestió del Medi TOT L'ANY. 

   Llei 7/2022 de 8 d'abril L’entrada en vigor de la Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular (BOE núm. 85, de 9.4.2022) prohibeix tot l’any i a tot el territori espanyol:

  • La crema de restes vegetals agrícoles; només podran cremar restes vegetals agrícoles les microexplotacions o petites explotacions agràries*.

  *Explotació agrària: el conjunt de béns i drets organitzats empresarialment pel seu titular, en l’exercici de l’activitat agrària, primordialment amb fins de mercat, els quals constitueixin una unitat de gestió tecnicoeconòmica.

  • La crema de restes de jardineria.
  • La crema de restes forestals; excepcionalment l’òrgan competent donarà permisos per cremar restes silvícoles (forestals) amb l’objecte de prevenir incendis forestals.

  Abans d'iniciar l'activitat, cal consultar el mapa municipal de perill diari d’incendi forestal al web del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per conèixer si, segons el nivell de perill indicat a l’autorització o la comunicació, aquesta ha estat suspesa. També podeu consultar-ho al telèfon d’atenció ciutadana (012).

 • Àrea responsable

  Medi Ambient

 • Com ho puc fer?

  PRESENCIAL: 

  Aquest tràmit es pot fer de manera presencial a:

  OFICINA COMARCAL DEL MARESME del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat
  Avinguda de Beniamino Farina, 135 (Edifici del Mercat de la Flor i la Planta Ornamental)
  Vilassar de Mar.

  Telèfon de contacte: 93 754 03 90
  correu electrònic: oc_maresme.accioclimatica@gencat.cat 

  TELEMÀTIC:

  També es pot fer de manera telemàtica mitjançant el següent enllaç: 

  https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/8776-autoritzacio-activitats-risc-incendi 

   

^