ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Ple aprova les Ordenances fiscals per al 2016
PUBLICAT Dilluns, 09.11.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
El Ple ha pres l'acord, a la sessió extraordinària del 2 de novembre passat, d'aprovar inicialment les Ordenances fiscals per al 2016. Hi ha tres ordenances que es modifiquen, l'impost sobre béns immobles (IBI), l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua) i la taxa de prestació de serveis en cementiri.

A la sessió plenària extraordinària del dilluns passat, 2 de novembre, es va acordar l'aprovació inicial per 13 vots a favor i 4 abstencions, de les Ordenances fiscals per a l'any 2016. Van votar a favor els regidors d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Convergència i Unió (CiU), Canetencs independents (CI) i SOMCanet. I es van abstenir els regidors del Partit Popular (PPC), del grup Socialista (PSC) i de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP).

Les Ordenances fiscals formen part de l'activitat normativa que pot desenvolupar un ajuntament. Són les que regulen els tributs, les taxes i els preus públics que aproven els ens locals i que són d'aplicació als seus ciutadans. Les Ordenances fiscals per al 2016 a Canet de Mar, modifiquen dos impostos i una taxa, l'IBI, la plusvàlua i la taxa per enterraments.

Impost sobre béns immobles

Seguint la línia de l'exercici anterior, l'Ajuntament aplica una reducció del gravàmen que correspon al consistori. En aquesta ocasió la reducció és d'un 6,25%. Això suposarà que d'un 0,88% es passarà a pagar un 0,825% la qual cosa repercutirà en la quota corresponent a molts habitatges.

Impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana

L'impost que coneixem com a plusvàlua s'aplica en els casos de transmissió de propietats, bé sigui per herència, per donació o per venda patrimonial. L'Ajuntament té la intenció de reduir l'impost que fa referència a les herències. S'ha fet una reducció general de l'impost d'un 15%, però en el cas d'heretar una propietat, la rebaixa és més gran. Si l'habitatge heretat és l'habitual, la rebaixa serà d'un 50%. Si no és habitatge habitual, la rebaixa serà d'un 30%.

Taxa per a la prestació de serveis en cementiris locals, conducció de cadàvers i altres serveis funeraris de caràcter local

Aquesta taxa correspon a l'Ordenança fiscal número 27. La part modificada és la que correspon al servei d'enterrament en cementiri. Aquesta és una taxa amb un preu que no s'ha modificat durant molts anys. L'objectiu de les taxes és que cobreixin el servei prestat. Com que això no passava fins ara, calia adequar-ho. Així, aquest 2016, la taxa pel servei d'enterrament serà de 175 euros.

En aquests moments, les ordenances es troben en fase d'exposició pública, per si hi ha al·legacions, abans que siguin aprovades definitivament.

^