ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Agost de luxe en l'art local
PUBLICAT Divendres, 14.08.2015
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Aquest agost, Canet llueix dues exposicions que no us podeu perdre. A la Sala Ramon de Capmany, S.Castellà 1960 - 2015 i a l'Estudi Tenas 1694, la col·lectiva Zona 30.

Vador Castellà - foto cedidaLa gent que estima en Vador Castellà no el deixarà marxar del tot. Com ens diu la seva parella Carme Rovira, espiritualment encara està entre nosaltres, i hi serà mentre el tinguem en la memòria. La Carme té intenció de seguir exposant perquè el públic continui admirant l'extensa obra del pintor i si ho desitja, pugui comprar-la i tenir-la a casa seva. El dia de la inauguració, la sala va quedar petita amb la gran quantitat de persones que van voler acompanyar la família i els amics més íntims en el primer acte públic sense el pintor. A banda de la seva esposa i del regidor de Cultura de l'Ajuntament, Ivan Aranda, que ha seguit en tot moment la preparació de l'exposició, també va prendre la paraula Albert Alís, que fou professor d'aquarel·la d'en Vador. Alís és l'autor del cartell de les Santes de Mataró d'aquest any 2015. En la seva intervenció va lloar Castellà i va parlar una mica de com era el pintor i de la seva manera de ser i fer.

Amb el peu de cartell 1960 - 2015, any de naixement i mort d'en Vador, l'exposició ens acosta uns quadres de gran format, que el pintor va fer al 2009 per encàrrec dels responsables del desaparegut Museu Monjo de Vilassar de Mar, amb motiu del centenari de la Setmana Tràgica. En Vador va fer uns acrílics homenatge a l'Antoni Ribas, director de la pel·lícula La Ciutat Cremada. Amb aquestes obres, l'exposició se suma als actes de l'any Ovidi, ja que en Vador era un dels organitzadors de l'homenatge canetenc al cantautor d'Alcoi, en el vintè aniversari de la seva mort. 

A l'exposició, que podeu veure fins aquest diumenge, descobrim un vessant d'en Vador Castellà no tant conegut com les marines tant característiques d'ell. Són obres de gran format i impactants per la temàtica i el que simbolitzen. Tot i així, també hi trobareu molts quadres del pintor que han estat exposats en altres ocasions i quadres sense emmarcar, que són a l'abast del públic que els vulgui adquirir. 

Vegeu un recull d'matges que hem fet del dia de la inauguració:


Zona 230, la col·lectiva de l'Estudi Tenas per aquest agost

foto blog Zona 230Una altra mostra de qualitat, la trobareu també aquest mes a l'Estudi Tenas 1694. En aquest cas es tracta de la col·lectiva Zona 230, una exposició de diferents artistes especialitstes en gravat i estampació, que podeu visitar fins al dia 31. Hi trobareu els creadors següents: Àngels González, Teresa Prió, Catherine Lemaire, Alfons Forrelland, Oriol Tuca, Núria Melero, Martí Orive, Albert Llobet, Maribel Navarro, Jaume Aldabó, Núria Corretgé i Toni Madueño. L'artista convidada és Alicia Díaz Rinaldi.

^