ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Teatre, lectura i Parlem amb ... al voltant de l'obra La signatura 400
Comencem curs a la Biblioteca
PUBLICAT Dilluns, 06.10.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

La signatura 400La Biblioteca P. Gual i Pujadas ens convida aquest inici de tardor a viure la cultura des de diferents disciplines, en concret el teatre, la lectura i la paraula. La casualitat ha volgut que el nexe d'unió fos el llibre La signatura 400, de Sophie Divry.  Aquesta obra és la que el Club de lectura tenia a punt per a l'inici de temporada, ara aquest octubre. I és una de les que ha recomanat el periodista Toni Puntí, en un especial que ha fet la Diputació per celebrar el centenari de la Mancomunitat de Catalunya.  I per si això no fos prou, recentment s'ha estrenat una obra de teatre basada en el mateix títol.

Tot això ha fet que la Biblioteca hagi preparat activitats per als dos propers divendres, vinculats a La signatura 400. Divendres 10, a dos quarts de deu del vespre, fora de l'horari habitual de l'equipament, tindrà lloc la representació de l'obra de teatre, que dirigeix Joan Peris i interpreten Lluïsa Mallol i Joan Gibert. La signatura 400 transcorre en una biblioteca, on treballa la seva protagonista i gira a l'entorn de la soledat i com la cultura n'és un refugi d'allò més complaent.

I el divendres següent, és a dir el dia 17, el Club de lectura farà la seva primera sessió de temporada com havia previst, és a dir, centrant-se en aquesta novel·la. Just després, en una sessió ja oberta a tothom, el periodista Toni Puntí serà el convidat a l'espai Parlem amb ...

Toni Puntí és un periodista que ha estat vinculat durant la major part de la seva carrera professional a la Corporació catalana de Ràdio i Televisió.  La seva especialització en periodisme cultural ens ha arribat a través del programa Ànima, del 33, que dirigeix i presenta des del 2008.  És per aquest motiu que la Diputació el va triar per participar, juntament amb altres professionals, per ser nexe d'unió entre edificis emblemàtics, biblioteques i llibres. Puntí va fotografiar-se a l'edifici de l'antiga Biblioteca, al passeig de la Misericòrdia, i va recomanar-nos tres llibres, entre ells La signatura 400. Aquest especial és va dur a terme durant la 32a edició de la Setmana del llibre en català, que va fer-se al setembre i va aprofitar per ser un element més de la celebració del centenari de la Mancomunitat de Catalunya, que s'inicia ara. La Biblioteca P. Gual i Pujadas fou una de les primeres biblioteques populars creades per la Mancomunitat de Catalunya. L'any 1919 la vam inaugurar, posant-li el nom del franciscà canetenc Pere Gual i Pujadas. Va allotjar el servei de biblioteca fins al 1999. Avui és la seu de l'Escola de Música.

La xerrada Parlem amb ... Toni Puntí, la conduirà la locutora de Ràdio Canet Lou Pla. Serà a les 20.00 hores del dia 17.

Consulteu l'agenda amb el detall de tots els actes.

^