ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Nou Reglament d'honors i distincions de Canet de Mar
PUBLICAT Dimarts, 19.08.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Es crea una comissió que serà l'encarregada de proposar persones i organitzacions mereixedores de reconeixement públic i agraïment de la vila de Canet de Mar per la seva trajectòria, tasca o mèrits rellevants en benefici de la societat.

Medalla Reglament d'honors i distincionsAquest juliol ha quedat aprovat el Reglament d'Honors i distincions de l'Ajuntament de Canet de Mar. A la sessió plenària del mes de maig se'n va fer l'aprovació incial i després de no haver-hi al·legacions, amb la publicació al Butlletí Oficial de la Província, ha quedat aprovat definitivament. 

El Reglament ha estat elaborat per una comissió d'estudi formada per representants de les formacions polítiques i tècnics de l'Ajuntament, sota la Presidència del regidor delegat de Cultura, Pere Xirau. És un Reglament que neix amb la voluntat de l'Ajuntament de ser agraït amb aquelles persones i institucions que presten serveis al poble i l'ajuden a enriquir-lo. Es tracta d'un reconeixement que vol premiar persones i organitzacions perquè la seva tasca exemplar perduri en la memòria col·lectiva dels canetencs i les canetenques i perquè les generacions futures continuïn aquesta obra, treballant per la població i perquè aquesta societat esdevingui més solidària, justa i, en definitiva, millor.

Aquest és el text que figura al preàmbul del Reglament i que resumeix el principal objectiu que s'ha tingut en compte a l'hora de tirar endavant aquesta iniciativa institucional. El Reglament que era vigent fins ara, era de fa més de deu anys i els canvis demogràfics, històrics i socials que ha patit Canet aconsellaven l'elaboració d'un nou text.

Els honors i les distincions que queden regulats en aquest Reglament són:

- Medalla d'or de la població de Canet de Mar
- Títol de fill o filla predilecte/a de Canet de Mar
- Títol de fill o filla adoptiu/iva de Canet de Mar
- Diploma al mèrit associatiu

El reconeixement es materialitzarà amb medalles, diplomes i botons de solapa, el disseny dels quals ha recaigut en artistes i artesans del municipi.

Actualment s'ha constituït una nova comissió, en aquesta ocasió de seguiment d'atorgament de les distincions, formada per un representant de cada formació política i sota la Presidència de l'alcalde Jesús Marín. La comissió ja s'ha reunit en diverses ocasions i estan treballant per atorgar dins d'aquest any els primers premis i reconeixements a personatges rellevants del municipi.

Llegiu el text sencer del Reglament en aquest enllaç: Reglament honors i distincions

^