ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Casa museu rep en donació 10 escultures del castell de Santa Florentina
PUBLICAT Dimarts, 22.04.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Guix Castell Santa FlorentinaLa Casa museu Domènech i Montaner ha rebut la donació de 10 escultures originals de guix del Castell de Santa Florentina. A través de la gestió feta pel regidor de Cultura, Pere Xirau, ha estat possible signar un conveni de donació permanent i de ple dret amb la família Padró Capmany, una de les dues famílies propietàries del Castell de Santa Florentina.

Aquestes escultures, que tenen un gran valor com a bé cultural, passaran a formar part de la col·lecció de la Casa museu. Son maquetes de guix, algunes d'elles de l’escultor i col·laborador de Lluís Domènech i Montaner, Eusebi Arnau, construïdes en pedra a diferents edificis de l’arquitecte, com per exemple la casa Solà Morales d’Olot, el mateix Castell de Santa Florentina o a la Universitat Pontifícia de Comillas, a Cantàbria.

La tasca de la Casa museu, a partir d’ara, és fer-se càrrec de la seva documentació i garantir-ne la restauració, la conservació i la divulgació, per tal de poder-les exhibir al públic en un futur.

Casa museu

^