ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Els bombers publiquen informació gràfica que guia l'actuació en cas d'incendi a la llar
PUBLICAT Dimecres, 12.02.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Els bombers de la Generalitat de Catalunya han editat uns quadríptics, amb el suport del Corte Inglés, on s'informa d'una manera molt clara i senzilla de com prevenir i actuar en cas d'incendi a casa.

Moltes vegades, seguint aquestes recomanacions, es podrien evitar situacions tràgiques i de gran perill per a les persones. A la llar ens podem trobar amb situacions de perill d'incendi a la cuina o a l'escala. Els aparells elèctrics també poden ser una causa d'incendi. Quan ens trobem en algun d'aquests casos, els bombers ens expliquen quina ha de ser la nostra actuació. 

Les distraccions a la cuina poden ser fatals, si tenim alguna cosa al foc. Una recomanació molt important és que mai s'ha de tirar aigua si s'encén l'oli d'una paella. L'hem de tapar i decantar-la dels fogons. La mala manipulació de la instal·lació elèctrica, també pot originar incendis. Pel que fa als aparells de calefacció, cal anar molt alerta amb els materials combustibles que són a prop d'aparells calefactors. Una situació de molt de risc que no s'ha de fer mai, és eixugar la roba posant-la al costat d'estufes o llars de foc.

Tres consells bàsics: espelmes, barres d'encens o altres elements amb brasa o flama, han d'estar decantats de qualsevol material combustible i han de quedar ben apagats abans d'anar a dormir o marxar de casa.  Si sentim olor de gas, no hem d'obrir cap interruptor (llum, extractor de la cuina ...); hem d'obrir finestres, tancar la clau de pas i avisar la companyia o els bombers. I el tercer consell que a vegades no es té en compte és d'assegurar-se que les cigarretes estan ben apagades abans de llençar-les a les escombraries.

Llegiu el document que han editat. Hi trobareu què s'ha de fer en cas d'incendi, quan som a dins de casa i no podem sortir, quan sí que podem sortir de casa o quan l'incendi és en un altre pis i l'escala està plena de fum.

Quadríptic contra incendis a la llar - 2014

Quadríptic contra incendis a la llar - 2014

Fitxer: quadriptic_incendis_2014.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 1.11 MB

Si us interessa més informació, accediu a la pàgina de la Generalitat de Catalunya.

Entreu també a l'apartat de Consells de seguretat que anem recopilant en aquest web.

^