ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Conferència a la Casa museu aquest dissabte
Dia Internacional dels Museus
PUBLICAT Dilluns, 13.05.2013
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Els Vestigis del Modernisme es completen amb una conferència aquest dissabte

Imatge cartell Vestigis modernismeAquest dissabte, 18 de maig, a les 7 de la tarda, la Casa museu oferirà una conferència titulada Els tallers d´artista, espais de col·leccionisme i oci. Serà a càrrec de la doctora Fàtima López Pérez i s'emmarca dins l'exposició que podeu veure encara en aquest equipament Vestigis del Modernisme. Obrim el teló.

Es fa coincidir la conferència amb la celebració del Dia internacional dels museus, que és també aquest 18 de maig. La Casa museu Lluís Domènech farà també jornada de portes obertes.

Els tallers d´artista, espais de col·leccionisme i oci, versarà sobre els tallers d´artistes més importants del Modernisme, espais on la creació artística també donava pas al col·leccionisme i la diversió. Els tallers d´artistes són, en l´època del Modernisme, uns espais destinats al treball però, alhora, eren llocs que donaven pas a altres activitats relacionades amb l´oci.  Entre els tallers cal destacar el Temple-taller Masriera, que encara es conserva al carrer de Bailèn de Barcelona, Apel·les Mestres, Josep Lluís Pellicer, el Niu d´àligues d´Alexandre de Riquer, el Cau Ferrat de Santiago Rusiñol a Sitges, el taller de Ramon Casas al Passeig de Gràcia i el tàndem de Carles Pellicer i Joan Abelló a Mollet del Vallès.
Els tallers permeten veure com canvia la concepció d´espai i les necessitats dels artistes al llarg del temps, des de gabinets de col·leccions i curiositats vuitcentistes fins a espais funcionals polifacètics i l´esplendor modernista.  Els artistes s´interessaven pel col·leccionisme de peces exòtiques que els traslladaven a altres països o que evocaven èpoques antigues. Els objectes configuraven un espai únic i distintiu eren la carta de presentació de l´artista. Així mateix, als tallers es formava un cercle d'amistats electives en què els artistes compartien impressions o intercanviaven opinions amb escriptors, músics, gent del teatre o intel·lectuals. Llavors, l´espai íntim de refugi creatiu es convertia en lloc de trobada i diversió amb tertúlies, concerts, representacions teatrals...

Aquest és un resum del que s'explicarà amb detalla la conferència d'aquest dissabte. Recordeu que l'exposició Vestigis del Modernisme. Obrim el teló, la podeu veure fins al 9 de juny.

^