ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Divendres
31.05.2013
22:00h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Cinema: El Maquinista de la general amb la New Age Quartet Cinema
Dintre dels actes del Re-percussió per l'Odèon
Lloc
carrer de la Font
Organitza
Associació Cultural Plataforma Odèon - ACPO

dirigida i interpretada per Buster Keaton (1927)

Formació: de la New Age Quartet Cinema
Piano: Isabel Medina
Trompeta/Flugel: Josep Juan
Contrabaix: Miquel Gonzalez
Percussió: Jordi Planet

El grup New Age Quartet us proposa que, junts ens submergim en un viatge al passat on el cinema i la música van aconseguir el seu punt àlgid de fusió, on les paraules encara no havien fet la seva aparició i les imatges, i la música s'unien per crear l'ambient idoni per a l'espectacle.

La projecció de les pel•lícules mudes, era acompanyada per música en viu, normalment, improvisada per un pianista. Els pobles petits tenien un piano per acompanyar les projeccions. Però les grans ciutats tenien fins i tot un grup o una orquestra completa, la qual podia executar alguns efectes sonors.

El cinema mut tenia sobretot molta importància a l'expressió corporal i trets facials, perquè la gent pogués veure millor el que un actor estava representant en la pantalla i els compositors s'esforçaven en fer alguna cosa més que acompanyar amb música les pel•lícules.

Hi havia un objectiu molt clar: posar a l'audiència en la pel•lícula, involucrar-s´hi emocionalment, implicar-s'hi per aconseguir abstreure al públic de la realitat d'estar en una sala de cinema.

New Age Quartet, amb la seva formació de: piano, trompeta, contrabaix i percussió, volen recuperar aquesta fusió de música i imatges, respectant l'estil propi de l'època però també afegint el segell propi del seu estil musical.

^