ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Crònica del Ple ordinari 27/04/23 - TEMES URBANÍSTICS
 
Imprimir
Temes Urbanístics Ple

  

Aquest és un ple ordinari, és a dir, forma part de les sessions que els propis electes han establert com a obligatòries i que es duen a terme cada dos mesos. Serveixen per portar a aprovació determinades propostes, mocions i per explicar i debatre els assumptes d'interès municipal.

PRINCIPALS PROPOSTES PRESENTADES I DESENVOLUPAMENT DELS PUNTS DE L’ORDRE DEL DIA

 temes urbanístics Els explica el regidor d'Urbanisme, Lluís Llovet. Aprovació inicial del Projecte per la renovació de la xarxa de subministrament d’aigua potable del carrer Església, costat muntanya, de Canet de MarEs renovarà la xarxa en una banda del carrer Església. Al març hi van haver fuites d'aigua en aquest carrer. Es va intentar reparar-ho però ha estat impossible. Com ja s'ha comentat reiteradament, cal una renovació en molts trams del municipi i cal cercar un nou sistema perquè l'Ajuntament tingui més solvència i més eficiència més enllà de l'empresa AGBAR. Com ja es va fer a l'avinguda General Moragues (on per cert, ja han començat les obres per solucionar el problema), per garantir el servei d'aigua als veïns, s'ha optat per una mesura provisional. El projecte s'ha fet des de l'Ajuntament. Es canviaran 88 metres de canonada. Les antigues eren de fibrociment i ara es posaran de polietil·lè. Ara s'aprova el projecte de forma inicial, hi haurà exposició pública i després se cercarà el capítol pressupostari per tirar endavant l'obra. 

Es vota favorablement per unanimitat. 

  Aprovació inicial del projecte de reparació de la coberta i renovació d'instal·lacions tèrmiques a l'escola bressol "El Palauet"El projecte s'ha encarregat a un arquitecte extern. El Palauet ha tingut problemes de filtració d'aigua durant temps. S'han anat fent reparacions puntuals però calia un projecte definitiu. Al projecte, s'aprofita que s'ha d'impermeabilitzar la coberta, per canviar la inclinació de la teulada. També s'aprofita per canviar i renovar la instal·lació tèrmica i instal·lar plaques fotovoltàiques. El cost de tota l'obra està previst que sigui de poc més de 330.000 euros.  S'intentarà accedir a subvencions per aconseguir-ne finançament. Per accedir-hi cal tenir el projecte aprovat. 

Des de l'oposició (Primàries CANET) es pregunta si les deficiències són d'origen de la construcció o bé són a causa del temps i el desgast de l'edifici. 

Per part del PSC (Marian Gómez) es demana quan de temps fa que hi ha aquests problemes ja que, com ha dit el regidor, si calia tenir aprovat el projecte per demanar subvencions, aquest es podia haver fet fa molt de temps. També demanen saber, respecte al projecte de renovables 2030, quants diners s'han rebut per aquest concepte de sostenibilitat. 

Llovet els respon que s'han fet vàries reparacions a la teulada. I que bàsicament són incidències que s'han anat trobant amb el temps. Respecte a les subvencions, manifesta que l'Ajuntament n'ha demanat una d'il·luminació led, per valor d'1.200.000 euros, dels quals l'Ajuntament n'haurà de pagar un 15% (al voltant d'uns 180.000 euros). Gómez pregunta si correspon als ajuts de Diputació 2030 i el regidor li explica que s'ha demanat a través del fons Next Generation. Gómez es demana com és que Canet no ha entrat cap projecte per a les subvencions de la Diputació per a renovables 2030, ja que gairebé tots els municipis del Maresme ho han fet. Llovet li diu que ho revisarà, però que Next Generation també s'ha fet a través de la Diputació. 

S'acorda l'aprovació inicial del projecte per 13 vots a favor i l'abstenció del regidor de la CUP, que no està present al Ple al moment de votar. 

 

Torna a la crònica del Ple de 27/04/2023

^