ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Pla d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT)
PUBLICAT Dilluns, 30.08.2010
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Cartell campanya inuncat 2010

A partir de l´1 de setembre s´inicia la Campanya de prevenció d´inundacions que engega com cada any la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.

L´objectiu d´aquesta campanya és la preparació i la planificació de les actuacions possibles davant del rics d´inundacions. Els municipis com a entitats bàsiques de l´organització territorial han de vetllar perquè es prenguin les mesures preventives per a la protecció de les persones, els béns i el medi ambient.

El Pla d´emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) durarà fins al 30 de novembre, ja que es considera que la tardor és una de les  èpoques on hi ha més rics d´inundacions importants.

El consell principal davant el rics d´inundacions és la prudència de no acostar-se a les zones inundables i sobre tot no intentar passar els guals ja sigui caminant o amb vehicle.

La Direcció General de Protecció Civil ha publicat uns fullets explicatius en format electrònic amb consells bàsics de protecció i reacció davant les inundacions. En aquests fullets es dóna informació de com actuar abans, durant i després de les pluges intenses.


Telèfons en cas d´emergència:

- emergències: 112
- informació ciutadana: 012

Per a més informació: www.gencat.cat/interior/riscos/inundacions_aiguats.htm.

^