ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Inauguració oficial de la minideixalleria de la Plaça Mercat
PUBLICAT Divendres, 16.07.2010
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Inauguració de la minideixalleria

Aquest dijous al matí, hem inaugurat oficialment, la minideixalleria ubicada a la Plaça Mercat i que funciona des de principis d'any. Ens hi han acompanyat la directora de l'Agència de Residus de Catalunya, Genoveva Català i la directora de l'Àrea de Prevenció i Foment del Reciclatge, Pilar Chiva.

L'alcalde Joaquim Mas i la regidora de Medi Ambient, Sílvia Tamayo, han encapçalat la delegació local, formada també per altres regidors i regidores de l'Ajuntament, entre ells el responsable de l'equipament de la Plaça, Albert Lamana i per membres de la Junta Directiva de la Plaça Mercat.

Les deixalleries són una mostra del treball conjunt entre la Generalitat i els ajuntaments i han esdevingut una eina clau en la recollida selectiva dels residus municipals. I per fer-les més pròximes a la població, es va decidir l'any passat, crear un espai en un equipament públic i concorregut, com és la Plaça Mercat, per ubicar-hi una deixalleria de petites dimensions que evités, en determinats casos, els desplaçaments a la Deixalleria de l'avinguda Àngel Planet.

L'Agència de Residus de Catalunya ha atorgat a l'Ajuntament 24.414 euros per tal de posar en marxa aquest servei que, recordem, va començar a funcionar fa poc més de sis mesos.

Actualment, el servei de deixalleria ha esdevingut una peça clau en tot l´engranatge de la gestió de residus, perquè ofereix un servei de qualitat, facilita la participació dels usuaris i millora els nivells de recuperació i reciclatge dels residus municipals, especialment d´aquells materials continguts en els residus voluminosos, d'aparells elèctrics i electrònics, oli de cuinar, fusta o restes de pintura. Així, la deixalleria permet assolir nivells més alts de recollida selectiva i també pot prestar tasques de suport al servei municipal de recollida de residus.

Inauguració de la minideixalleria El model català de gestió de residus municipals es fonamenta en la prevenció dels residus i en la màxima recuperació de materials. A la comarca del Maresme l´any 2009 es van recollir selectivament el 39,5% dels residus municipals generats, una dada que està per sobre de la mitjana catalana, que se situa en el 37,6% del total de residus municipals.

En aquest sentit cal destacar que Canet de Mar se situa entre els municipis catalans que més residus recullen separadament, en concret el 60,4%, i ha estat un dels primers en posar en marxa un sistema de pagament per generació de la taxa de la brossa per aquells residus generats als comerços.

^