ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'interès pel patrimoni local s'evidencia en la presentació del llibre Canet de Mar. Història i arquitectura
PUBLICAT Dimecres, 31.03.2010
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
presentació llibre de patrimoni

Divendres passat va tenir lloc, a l'Aula Magna de l'Escola de Teixits, la presentació del llibre Canet de Mar. Història i arquitectura. El patrimoni catalogat.

Ens hi va acompanyar el director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat, el senyor Jordi Roca i també el senyor Joan Casanovas, en representació de l'empresa ACESA - Abertis, patrocinadora de la col·lecció Estudis de patrimoni, de la qual aquest volum forma part. A l'Ajuntament van ser rebuts per l'alcalde, pel tinent d'alcalde de Cultura i Urbanisme i pel president del Centre d'Estudis Canetencs, entitat local que ha participat activament en la revisió dels textos i els contiguts del llibre. També pel tinent d'alcalde de Joventut i Oficina d'Habitatge i pel regidor de Participació Ciutadana. Més tard se'ls va afegir la regidora d'Educació i Medi Ambient.

A l'Aula Magna de l'Escola estava tot preparat per ensenyar al nombrós públic assistent, l'extens i valuós patrimoni que tenim i com l'hem sabut recollir i explicar en un únic volum. Molts dels presents, eren persones a les quals s'ha anat, durant tot aquest temps, a visitar per tal que obrissin les seves propietats i així les poguéssim fotografiar per dins i per fora i després ensenyar a tothom. 

presentació llibre de patrimoni I precisament a això és al que més referència es va fer durant les intervencions. Ho va fer Òscar Figuerola, que va explicar com s'ha gestat el llibre i l'interès que ha tingut l'Ajuntament a l'hora de posar, en un suport comunicativament atractiu, el catàleg de patrimoni d'Urbanisme.  S'ha fet així amb finalitat clarament divulgativa, perquè arribi a tothom.  L'historiador Xavier Mas va agrair totes les persones implicades en el projecte, sobretot a l'arxivera municipal, que ha treballat els darrers dos anys en aquest projecte i també a la resta d'historiadors i col·laboradors que hi han tingut alguna cosa a veure.  El director general de Patrimoni Cultural, per la seva banda, va agrair-nos que el deixéssim participar en aquest esdeveniment i va mostrar-nos la vinculació amb la seva població natal, l'Espluga de Francolí, que també compta amb una gran riquesa patrimonial.  Llicenciat en Història, Roca té un ampli coneixement de la cultura i el patrimoni català i va lloar que s'hagi sabut transmetre-ho a través d'un volum divulgatiu com el que presentàvem.
L'alcalde Joaquim Mas va tancar l'acte, fent referència de nou a la riquesa visual del llibre i a l'excel·lent treball d'aproximació històrica que s'ha fet. Va convidar tothom a, com a mínim, fer-hi un cop d'ull.

Canet de Mar. Història i arquitectura és el punt de partida per a la difusió del valuosíssim patrimoni arquitectònic que té Canet. La descoberta fa temps que l'havíem feta, però tenir-ho tot detallat en un document rigorós i sobretot, molt atractiu a la vista, fa que es converteixi en una guia indispensable per conèixer el nostre poble.

Es el tercer volum de la col·lecció Estudis de patrimoni, editat després del Dietari del Dr. Marià Serra i Font i del llibre Canet de Mar 1975 - 1998. Demografia, economia i urbanisme. La col·lecció està patrocinada, com hem dit, per l'empresa ACESA - Abertis.

A partir d'ara, trobareu el llibre als punts habituals de consulta i també es posarà a la venda, amb un cost de 20 euros.


Us convidem a entrar a l'espai d'història local, que estem elaborant des del web municipal, per contribuir a la difusió i el coneixement col·lectiu de la riquesa cultural, social i urbanística de Canet de Mar.

^