ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament farà d'intermediari en les queixes per l'apagada de llum
Balanç del temporal a Canet
PUBLICAT Dimecres, 10.03.2010
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

El temporal de neu que ha afectat aquesta setmana Catalunya, va deixar Canet, igual que moltes altres poblacions, sense llum gairebé 24 hores.

La tarda de dilluns, al voltant de les 18.00 hores, Canet va quedar sense subministrament elèctric. I no en vam tornar a tenir fins a la tarda del dimarts. Ens va arribar per fases, entre les 14.00 i les 16.00 hores. Des d'aleshores, tots els serveis locals han funcionat amb normalitat.

També s'ha recuperat la cobertura telefònica, que havia quedat temporalment suspesa.

Ara és el moment de fer-ne la valoració. L'alcalde Joaquim Mas ha demanat als diferents departaments que controlen el territori, sobretot Policia Local, Obres i Serveis i Medi Ambient, que facin els informes d'incidències corresponents. Un cop es tinguin tots aquests informes, podrem valorar com ha afectat el temporal a Canet. De moment només tenim coneixement de l'informe fet per Medi Ambient, que ens ha comunicat que han caigut 7 arbres entre el nucli urbà i els camins forestals. També s'han inundat alguns passos subterranis pel fort onatge. No s'ha pogut transportar els envasos recollits el dilluns a la nit per prevenció i no quedar-se els camions a la carretera. Tots aquests problemes han estat ja solucionats satisfactòriament o s'estan solucionant amb les tasques del dia a dia sense que això provoqui més problemes dels habituals.

L'alcalde vol fer saber a la població, sobretot als comerços i empreses, que tothom que tingui una reclamació a fer a la companyia Fecsa-Endesa, distribuïdora de l'energia a la nostra zona, pot portar-la a l'Ajuntament. Les administracions farem d'intermediaris i les adreçarem totes juntes a la companyia.  Des de l'Ajuntament les farem arribar al Consell Comarcal del Maresme, administració que recollirà les de tots els ajuntaments de la comarca i les farà arribar a Fecsa-Endesa.

Bàsicament ens referim a les botigues o els establiments que hagin tingut repercussions en productes que tenien als congeladors, neveres ... i que desitgin fer arribar la seva queixa a la companyia elèctrica.  Cal que quan es vingui a l'Ajuntament es porti feta la reclamació, adreçada directament a la companyia que consta al rebut de llum i que s'hi afegeixin les dades necessàries per a la identificació: dades personals, número de pòlissa i dades de contacte.

Poden venir en horari de l'Ajuntament, de 9.00 a 14.00 hores, directament a l'Alcaldia, a la primera planta de l'edifici del carrer Ample.

Si ho preferiu, podeu accedir directament al web de la Generalitat i descarregar-vos els formularis de l'Agència de Consum:
nevades


Medi Ambient actualitza la informació

incidències temporal març 2010L'Àrea de Medi Ambient ha estat aquest dimecres valorant sobre el terreny quines han estat les incidències exactes que ha causat el temporal.

A part de la informació facilitada en un primer moment, podem afegir que han estat diversos, els passos subterranis inundats. El que presenta una situació més complicada és el pas de la zona dels vagons. La bomba no ha funcionat correctament i no ha engolit l'aigua. Els altres dos passos nous, el de la zona de la plaça  Barris i el de l'estació de tren, han xuclat força bé l'aigua. La riera de la Torre i la riera Sant Domènec han vist afectat el pas inferior de persones. De moment, no hi ha accés a la platja per aquestes zones.  A això s'hi afegeix el pas de la zona de l'avinguda Maresme que ja comentàvem ahir.

Pel que fa als arbres caiguts, l'empresa de parcs i jardins, CESPA, n'ha tret ja una dotzena: un al carrer Comediants, una palmera al passeig, una branca de grans dimensions d'un eucaliptus al parc Misericòrdia i la resta pins, sobretot entre els dos blocs d'edificis dels pisos negres, al carrer Santa Llúcia.

Per la seva banda, dos dels treballadors forestals del Pla d'Ocupació i el cap de la Brigada, han tallat i apartat pins al camí de Can Manresa, un d'ells de grans dimensions, a can Moreu (n'han tret dos) i al camí del Castell, d'on n'han decantat cinc.
 
Respecte a la línia de costa, a les nostres platges, hi ha hagut poca regressió. Només és important i considerable al voltant de la sortida de la riera de la Torre i de forma menys important entre l'espigó i la riera Sant Domènec. Aquí s'han creat fortes pendents, just a la vorera. 

Informació actualitzada dijous 11 de març de 2010

^