ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Enfilem la recta final de les obres de la plaça Universitat
La inauguració es farà el 27 de juny
PUBLICAT Dilluns, 25.05.2009
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Plaça Universitat

Dissabte 27 de juny és la data prevista per a la inauguració de la plaça Universitat. Comptarem amb la presència del conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs i del president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué. També ha confirmat l'assistència el delegat del Govern central a Catalunya, Joan Rangel, amb qui vam signar, ja fa cinc anys, quan ell era

diputat de l'Àrea de Govern Local

de la Diputació de Barcelona, la cessió dels terrenys a l'Ajuntament per construir-hi l'aparcament, el CAP i la plaça pública.  Des de l'Ajuntament s'ha convidat també la consellera de Salut, Marina Geli.

Ha estat un any d'obres, per adequar una superfície de 5.600 metres quadrats i fer-la apta per al gaudi de la població. Hi haurà un gran espai en un primer nivell que permetrà passeig i joc familiar. Un escenari fix en forma d'ela situat al fons de la plaça que permetrà fer-hi tot tipus de celebracions i actes públics. I més al fons s'hi està adequant una pista polivalent, amb vestidors i lavabos, perquè s'hi pugui dur a terme una pràctica esportiva completa.

Per superar els diferents nivells hi haurà rampes amples i adaptades. La més important és la que comunica amb el carrer Lluís Domènech, accés alternatiu a la plaça que la connecta amb l'interior del poble.

Visita d'obres a la plaça Universitat La particularitat més destacada de la plaça són les set altíssimes pèrgoles que es cobriran amb plaques de metraquilat de diversos colors, que cerquen omplir de diferents tonalitats de llum tota la plaça.

En una de les darreres visites d'obra que fan periòdicament el regidor d'Urbanisme Òscar Figuerola i els tècnics municipals, van poder comprovar com el sol transforma la llum de les plaques de colors.


Dades
Superfície de la plaça: 5.622,24 metres quadrats
Redacció i direcció de l'obra: Bassas arquitectes, sl
Empresa adjudicatària de l'obra: COPTALIA
Pressupost d'execució per contracte:  2.269.887 euros

Aportació Generalitat:  300.000 euros corresponents al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de l'any 2007 i 650.000 euros del PUOSC de l'any 2009 que l'Ajuntament ha sol·licitat que es canvïi de destinació, ja que se'ns va atorgar per les obres de la riera Gavarra, que recordem que es financen íntegrament amb el Pla Estatal d'Inversió Local d'aquest 2009.
Total Generalitat: 950.000 euros

Aportació Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona: 775.000 euros

Aportació empresa Invermercury (concessionària de l'aparcament subterrani): 382.482 euros

Aportació Ajuntament de Canet: 162.405 euros


Àlbum de fotos de la plaça Universitat

^