ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Ple aprova un dictamen sobre l'estat actual de l'edifici Odèon i les mesures que s'han de prendre
PUBLICAT Divendres, 30.11.2007
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Al Ple d'aquest dijous 29 de novembre s'ha inclòs un punt d'urgència, a petició de la tinència d'alcaldia de Comunicació, Cultura i Urbanisme, que proposava acordar un seguit de qüestions a les quals s'ha arribat després dels informes rebuts, els contactes mantinguts i les reunions dutes a terme arran del tràgic succés del dimecres 21 d'aquest mes.

Al dictamen es proposava acordar:

Primer - Ratificar íntegrament la totalitat de les actuacions realitzades des de la producció de l'accident laboral (21.11.07) fins al dia de la data (28.11.07) per l'Alcaldia en particular, i pels restants càrrecs corporatius municipals, en general, encaminades a evitar riscos i perills en l'execució de les obres de rehabilitació de l'edifici Odèon i urbanització de la plaça Colomer.

Segon - Reiterar, per raons d'imperiosa urgència derivada de la situació d'inseguretat per a persones i béns, que l'actual statuts quo de l'immoble està suscitant, la sol.licitud del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a l'objecte que es manifesti a la major brevetat possible entorn a les mesures de seguretat proposades per la direcció facultativa de l'obra, ja que representa un perill i un risc imminent de caiguda que afecta tant la seguretat de les persones com la dels edificis del voltant.

Tercer - Facultar tan àmpliament con en dret fos necessari, l'Alcalde president de l'Ajuntament de Canet de Mar per tal que actuï com a òrgan de contractació en aquest expedient, a l'objecte de remuntar la crisi creada.

El dictamen es va aprovar per majoria absoluta del Ple (10 vots a favor i 7 abstencions). 

Tal i com es va manifestar durant el Ple, d'acord amb el que han informat des de la direcció facultativa de l'obra, des dels serveis tècnics municipals i els professionals consultats d'estaments superiors vinculats amb el projecte, l'edifici presenta un perill d'esfondrament i l'Ajuntament ha de prendre les mesures adequades que facin possible solventar aquesta perillositat. L'Ajuntament no té competències en matèria de patrimoni cultural. Per aquest motiu s'ha sol.licitat resposta urgent a la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.

Intervenció del tinent d'alcalde de Comunicació, Cultura i Urbanisme al Ple ordinari del 29/11/07

Informació relacionada
En breu també s'obrirà al trànsit el carrer Gram
Es duran a terme uns treballs d'enderroc per garantir la seguretat de l'immoble
Un operari mor en caure-li una part d'un sostre al damunt
comunicat 11:52 hores
Celebrem plegats l'inici de les obres del futur teatre municipal
Ordre del dia
Dijous, 17 de juny de 2004
Dissabte, 13 de desembre de 2003
Així ho han manifestat unànimament al 6è plenari celebrat el 25 d'octubre
^