ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Reglament del servei municipal del Rocòdrom (vigent fins al 2012)
 
Imprimir

El Ple de l´Ajuntament ha aprovat, en la sessió ordinària del 26 de gener de 2006, el Reglament del servei municipal del rocòdrom, del qual en destaquem el següent:


L´edat mínima per poder fer ús de la instal.lació de rocòdrom és de 18 anys. Els menors podran utilitzar-la sempre que vagin acompanyats per qui n´ostenti la pàtria potestat o per un tècnic qualificat, el qual haurà de disposar de l´autorització expressa i escrita del primer. (art.5)

El recinte del rocòdrom estarà tancat i amb l´accés restringit, i només hi podrà accedir qui vagi a practicar l´escalada, sense perjudici de l´assistència de públic, més enllà dels límits exteriors del recinte. (art. 6)

Només es podrà utilitzar la instal·lació amb material homologat i indumentària adequada, que haurà d´aportar l´usuari: peus de gat, corda dinàmica, arnés d´escalada, autobloquejat, cintes exprés i roba esportiva. (art. 8)

La responsabilitat objectiva de l´Administració es limitarà al funcionament normal o anormal de la instal·lació i no a bastarà en cap cas les lesions que degudes al capteniment, voluntari o involuntari, de l´usuari, a la seva imperícia o temeritat o, en fi, a la inadequació del material per ell emprat. L´Administració tampoc no respondrà dels danys que portin causa de la inadequació física o psíquica de l´usuari. (art.12)


Recomanacions:
- l´ús de casc homologat per a l´escalada.
- recollir-se el cabell i desfer-se d´objectes personals com arracades, braçalets, penjolls...
- despenjar-se, sempre que sigui possible, de les reunions fixes i, quan no ho sigui,  amb dos punts d´assegurament passats.
- estar en possessió de la llicència federativa de l´any en curs.
- no utilitzar el rocòdrom en solitari
(art. 9)

Queda prohibit:
- alterar els elements de la paret, com ara preses ...
- causar danys en béns i instal·lacions municipals
- escalar amb calçat inadequat o descalç
- superar l´alçada de les reunions fixes del rocòdrom
- usar els punts d´assegurament com a presses
- menjar i usar envasos dins del recinte
- escalar amb un ferida oberta que pugui sagnar
- despenjar-se d´un sol punt d´assegurament (txapa)
- utilitzar dos o més escaladors simultàniament la mateixa via en diferents cordades
- el creuament de cordes de diferents parelles d´escaladors
- despenjar-se d´una reunió fixa que estigui utilitzant una altra cordada
- escalar sense corda a més de 2 metres d´alçada i/o per sota d´un altres escalador
(art.10)

Són obligacions dels usuaris: 
- comportar-se correctament amb la resta d'usuaris.
- evitar discussions, crits i sorolls elevats.
-  utilitzar correctament les instal·lacions i conservar-les en bon estat.
- adoptar la totalitat de mesures de seguretat necessàries per a la pràctica d´aquest esport.
- minimitzar al màxim els riscos i complir la totalitat de les normes de seguretat exigides per la normativa reguladora d´aquest esport.
- no introduir aliments ni begudes a l´interior del recinte d´escalada.
- no jugar ni córrer a l´interior del recinte d´escalada.
- utilitzar adequadament l´equip d´escalada, que haurà de ser federat per la UIIA i exclusiu per a la pràctica de l´escalada esportiva.
- mosquetonejar tots els punts d´assegurament.
- a l´escalada en solitari, assegurar-se mitjançant mecanismes homologats i amb l´acreditació CE, i sempre amb la corda per dalt.
- si s´escala sense formar part d´un curset o activitat monitoritzada,  conèixer les tècniques específiques d´escalada que permetin desenvolupar l´activitat amb tota seguretat.
- a l´escalada en top-rope, s´haurà d´afegir un mosquetó de seguretat a la reunió fixa. El mosquetó de la reunió únicament s´ha d´utilitzar per despenjar l´últim escalador
(art.11)

Les infraccions al present Reglament es classifiquen en greus i lleus, constituint infracció greu qualsevol vulneració dels precedents articles 10 i 11, i lleus qualsevol altra infracció d´aquest reglament i de la normativa reguladora de la pràctica d´aquest esport. (art.13)

Les infraccions greus seran sancionades amb una multa la quantia de la qual oscil·larà entre els 150,51 i els 300,51 euros i, a més, amb la prohibició d´utilitzar la instal·lació per un termini màxim de 2 anys, excepte allò previst en l´article següent. Les infraccions lleus seran sancionades amb una multa la quantia màxima de la qual serà de 150 euros. En un i altre cas la quantia de la sanció es graduarà en funció de la gravetat amb què la infracció afectés els béns i els interessos protegits per aquest reglament; la gravetat del risc creat, el grau de culpabilitat de cadascuna de les persones infractores, l´entitat econòmica dels fets constitutius de la infracció, l´existència d´intencionalitat o reiteració, la naturalesa dels perjudicis causats i la reincidència per comissió en el termini d´un any de més d´una infracció de la mateixa naturalesa, quan així hagués estat declarat per resolució ferma.  (art.14)

Quan com a conseqüència de la infracció es causin danys en els béns i instal·lacions municipals, la quantia de la sanció en via administrativa s´establirà entre el valor i el doble del valor del perjudici causat, amb independència de la reparació del dany, que serà exigible en via administrativa a l´infractor. (art.15)

Per accedir al redactat íntegre del Reglament del servei municipal de rocòdrom Cliqueu aquí

^