ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Odèon salvat per tots
Celebrem plegats l'inici de les obres del futur teatre municipal
PUBLICAT Dilluns, 26.02.2007
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

festa inici obres Odèon  L'Odèon salvat per tots. Això és el que deia la pancarta que la gent de l'Associació Cultural Plataforma Odèon lluïa feliç, al matí d'aquest diumenge 25 de febrer. Havia arribat el dia de veure com queia el tros de mur que simbolitzava l'inici real de la rehabilitació de l'edifici de l'antiga cooperativa de Canet.

Les autoritats que han fet possible que la reivindicació ciutadana esdevingués realitat, també somreien al veure com la població es bolcava a celebrar-ho. Custodiaven dos acompanyants de luxe, l'Honorable Sr. Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i l'Il.lm. Sr. Esteve Terradas, diputat delegat de l'Àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona, a més a més d'altres autoritats de renom, com la Sra. Teresa Aragonès, secretària d'Administracions Públiques i Innovació del Departament de Governació de la Generalitat i Esteve León, coordinador de cultura de la DIputació de Barcelona.

Tots ells portaven a les butxaques els desitjos per l'Odèon, que havien escrit a l'Ajuntament en la rebuda institucional. Els centenars de persones que van seguir la cercavila pels carrers del centre i van anar fins a la plaça Colomer, també van poder escriure el seu desig i penjar-lo a les tanques que envolten l'edifici.

festa inici obres Odèon. Explicació del projecte Mentre s'escrivien els desitjos, els tècnics redactors del projecte l'explicaven a les autoritats i l'arlequí conductor de l'acte pujava a l'improvisat escenari per donar pas a les muses de la cultura: el teatre, la música, la dansa, el cinema, el bar i la taquilla. Tothom va poder escoltar després el desig dels representants polítics. Òscar Figuerola, tinent d'alcalde de Cultura, va agrair l'esforç de tothom, sobretot de les entitats que van fer seva la festa i va dir en paraules el que era evident al carrer: Canet es mou per la Cultura i actes com el d'avui ho posen de manifest. Cati Forcano, 1a tinenta d'alcalde, va agrair especialment la tasca de l'ACPO que treballa per la recuperació del teatre des de fa anys. Esteve Terradas, en nom de la Diputació, responsable de la redacció dels projectes d'usos i d'execució de l'edifici, va manifestar les ganes de seguir la feina feta.
L'alcalde Joaquim Mas va comprometre's a enllestir les obres en els pròxims 4 anys. L'Ajuntament seguirà com fins ara, cercant el finançament necessari per poder-ho dur a terme com més aviat millor.

parlaments de la festa inici obres Odèon El conseller Tresserras, per la seva banda, va arrencar somriures i aplaudiments quan va manifestar que, si es pot fer en tres anys, millor que en quatre. Va ironitzar dient que les administracions són la musa de l'euro, fent referència a les muses de la cultura que els havien precedit a l'escenari. I ja seriosament va assegurar que Canet seguirà comptant amb el suport de la Generalitat. Com a comunicador i amant de la cultura, el conseller va afegir-se als qui no només volen tenir un teatre, sinó que volen mantenir la tradició i l'empenta cultural històrica de Canet de Mar.

El conseller va ser l'encarregat de tirar a terra una de les parets de l'edifici que, simbòlicament, representava l'inici de les obres. Un brindis amb foc i petards i l'enlairada de globus amb els desitjos, van posar punt i final a la jornada festiva. Però això no s'acaba aquí. Entitats i Ajuntament ja estan preparant un festival amb actuacions diverses per aquest pròxim mes de març.

festa inici obres Odèon
El conseller ha inaugurat el llibre de signatures de l'Odèon. En aquest volum hi escriuran totes les persones rellevants que ens visitin durant les obres de recuperació del cafè teatre.


Les entitats que han col.laborat amb l'Ajuntament perquè tot sortís perfecte són: ADAK, Amics de la sardana, Amics del ball, ARTENAC, Ass. Cultural Plataforma odèon, Ass. Cultural Sis Hores, Gent Gran de l'Esplai, Bitxus, Centre d'Estudis Canetencs, Centre parroquial, Cercle Artístic Canetenc, Col.legi Yglesias, Colla de Reis, Comediants, Diables de Canet, Els 2 Pins, El Boixet Embolicat, Escola de Música, Escola de Puntes El Revolt, Els 9's joves, Fotogrup Canet, Fundació Cançó, Gea XXI, Geganters Barri dels Abells, Gresca.com, Moixons Llepafils, Orfeó Misericòrdia, Perkutes de Canet, Ass. de dones Sàlvia i Unió de Botiguers.

Informació relacionada
En breu també s'obrirà al trànsit el carrer Gram
Es duran a terme uns treballs d'enderroc per garantir la seguretat de l'immoble
Un operari mor en caure-li una part d'un sostre al damunt
comunicat 11:52 hores
Ordre del dia
Dijous, 17 de juny de 2004
Dissabte, 13 de desembre de 2003
Així ho han manifestat unànimament al 6è plenari celebrat el 25 d'octubre
^