ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La Casa museu acull l'exposició "Domènech i Montaner. Modernisme i modernitat a Canet de Mar"
PUBLICAT Dilluns, 16.10.2023
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Exposició Domènech i Montaner

L’exposició, que pretén recuperar el llegat de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner a Canet de Mar, es pot veure a Canet de Mar fins al mes de juny del 2024. 

L’organitza l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Canet de Mar i ha estat comissariada pel Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner i l’Arxiu Municipal de Canet de Mar.


Cartell exposició Domènech i MontanerAmb motiu de l’Any Lluís Domènech i Montaner 2023 -que commemora el centenari de la mort de l'arquitecte-, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Canet de Mar ha produït una nova exposició que ha estat gestada pel Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM), amb l’objectiu de posar de relleu l’extens llegat que l’arquitecte va deixar a Canet de Mar.

Domènech i Montaner. Modernisme i modernitat a Canet de Mar es planteja com una exposició que pretén recordar l’empremta de l'arquitecte a Canet de Mar. La mostra se situa a la Casa Domènech, on es presenta la casa d’estiueig com un espai d'intimitat familiar. Es tracten les estances principals de la planta baixa de l'edifici amb elements museogràfics per recuperar l'atmosfera domenequiana, ja que la casa fou per a la família un punt de trobada, de relacions i complicitats amb la gent del poble.

L’exposició familiar es perllonga cap a la sala d’exposicions de la casa, situada a l’antic jardí, on es fa palesa l’empremta arquitectònica de Domènech a la població, amb els edificis més representatius bastits entre segles i amb projectes tan singulars com l’ingent planificació urbanística i de serveis del poble que deixa entreveure que la modernitat va arribar a Canet de Mar, inequívocament, de la mà de Lluís Domènech i Montaner.

Aquests eixos temàtics seran el pretext per plantejar al visitant reflexions sobre l'evolució social i urbanística, amb la finalitat d'aconseguir que es realitzin preguntes sobre el passat, el present i el futur.

El material escollit per a l'exposició compta amb fotografies de l'època, plànols de les obres realitzades per Domènech i Montaner, maquetes, peces originals, mobiliari, imatges i audiovisuals, reproduccions de la premsa de l'època i documentació procedent dels arxius públics i privats que estarà a disposició del visitant.

L’exposició compta també amb un dibuix inèdit post mortem de Lluís Domènech i Montaner, realitzat per un dels seus nets, fins ara mai vist.

L’exposició ha estat comissariada per l’historiador, president del CEDIM i comissari de l’Any Domènech i Montaner per l’Ajuntament de Canet de Mar, Carles Sàiz i Xiqués; Gemma Martí, coordinadora del CEDIM i co-comissària de l’Any Domènech i Montaner per la Generalitat de Catalunya; i Iolanda Serrano, arxivera municipal.

^