ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet imparteix Formació professional dual
Al setembre comença el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Moda i Confecció
PUBLICAT Dimarts, 14.05.2013
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Aquest dijous, 16 de maig, a les 18.30 hores, es fa una sessió informativa sobre la formació professional dual de Moda i Confecció. Serà al mateix CRTTT, i a banda de conèixer amb detall com serà el curs i les assignatures, es podran visitar les instal·lacions del centre.

A Canet de Mar s’impartirà, a partir del proper curs 2013 – 2014, formació professional dual. En concret els alumnes es podran matricular al Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Moda i Confecció. Aquests estudis estan adscrits a l’ Institut Lluís Domènech i s’impartiran a l’antiga Escola Universitària de Teixits de Punt, avui Centre de Recerca i Transferència Tecnològica Tèxtil (CRTTT).

La formació professional dual es caracteritza perquè impulsa l’aprenentatge i la formació dels alumnes a les aules i propicia la col·laboració amb empreses, perquè intervinguin en aquest procés formatiu. La participació de l’empresa privada en la formació professional, facilita que els alumnes puguin compatibilitzar la formació al centre educatiu amb la formació en un entorn laboral real.

Portar aquest cicle ha Canet ha estat possible gràcies al compromís del Departament d’Ensenyament, la Diputació de Barcelona, el Centre tecnològic empresarial de Mataró i Maresme (CETEMMSA) i l’Associació d’empreses de gènere de punt de Mataró i Maresme (ASEGEMA).  Els seus continguts s’han creat a mida, a partir de la detecció de necessitats de les empreses, d’acord amb un perfil professional concret. El Cicle contindrà assignatures relacionades amb el gènere de punt i la innovació tèxtil.

Canet ja té experiència en la filosofia d’aprendre treballant. Ha estat la raó de ser de les escoles taller i les cases d’oficis que tants anys hem tingut a Canet. La formació professional dual fa un pas més, perquè s’organitza des d’un centre educatiu i compta amb certificació acadèmica i plans formatius que seran compartits amb les empreses.

Formació al centre docent i a l’empresa
L’alumne rep part de la formació en el centre de formació professional. L’altra part l’obté mitjançant les activitats formatives i productives en l’empresa. La flexibilitat organitzativa de la formació professional permet acordar, mitjançant un conveni entre el centre i l’empresa, aquesta distribució de la formació. Centre i empresa designen els tutors que fan el seguiment dels alumnes aprenents, i que coordinen i avaluen les activitats que realitzen en cadascun dels dos àmbits. La relació amb l’alumne es formalitza a través d’un contracte laboral o beca.

Actualment ens trobem en la fase ordinària de preinscripció, que es fa a l’ Institut Lluís Domènech i Montaner i acaba el 24 de maig. La matrícula es farà al  juliol i el primer curs començarà al setembre.  Per aclarir dubtes sobre el procés i sobre el cicle de Moda i Confecció en concret s’ha preparat una sessió informativa per aquest dijous, 16 de maig a les 18.30 al CRTTT. D’aquesta manera es mostraran als alumnes els espais on s’impartirà el Cicle formatiu dual.

Consulteu el web de l'Institut per obtenir-ne més dades

Notícia sobre la sessió informativa

^