Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
Maria Saus
PUBLICAT Dilluns, 10.07.2006

Visita al Castell de Santa Florentina de l'escola d'adults El divendres 16 de juny va tenir lloc a Vil.la Flora la cloenda del curs 2005-06 de l´Escola d´Adults de Canet. El dia abans una cinquantena d´alumnes i les seves mestres van fer una sortida en la qual es va visitar el Castell de Santa Florentina.

L´acte de cloenda del divendres va començar a dos quarts de vuit del vespre. Després del lliurament de diplomes als alumnes que han acabat el curs es va fer públic el nom que a partir d´ara tindrà l´escola. Aquest nom ha estat el resultat d´un sorteig fet a Canet els darrers mesos. En total hi ha hagut 352 persones que han dipositat el seu vot per tal d´escollir un nom per l´Escola d´Adults, d´entre els quatre proposats.  Són quatre dones, totes mestres i pedagogues importants a la seva època.  De totes quatre, la que ha obtingut més vots ha estat Maria Saus (220), a qui aquest mes de maig, alumnes seus han fet un homenatge.

Les altres mestres proposades eren: Emilia Domènech (51 vots), Concepció Gibert (16 vots) i Dolors Viñas (65 vots).

El regidor de Cultura, responsable polític de l´Escola d´Adults va ser l´encarregat de presentar l´acte, Xavier Mas, president del Centre d´Estudis Canetencs va explicar als assistents qui eren totes quatre dones i dues alumnes de català de l´Escola, Maria Núria Arnau i Isabel Fructuoso van llegir un escrit de la senyora Teresa Brugarola que parlava de la Maria Saus.

Després es va fer un sorteig entre totes les persones que han participat a la votació. La guanyadora, Josefa Gallardo, va endur-se dues entrades pel concert inaugural del Castell de Santa Florentina. L'acte va acabar amb una festa, un berenar i la projecció d´un vídeo resum del curs 2005-06.