Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dijous, 18.05.2023

La Casa Museu Lluís Domènech i Montaner suma les seves propostes a la celebració Internacional del Dia dels Museus, que ha començat el 13 de maig i finalitza diumenge que ve, 21 de maig. 
Aquest dissabte, jornada de portes obertes, es podrà fer una visita molt especial entre les 19.00 h i les 21.00 h que comptarà amb la participació de l'associació Retrofuturista Nautilus i les seves recreacions d'època.


Vídeo i fotos de la Nit del 20 de maig 

Nautilus, imatge d'època Casa museuCom cada any des del 1977, el divuit de maig o al voltant d'aquesta data, l'ICOM (Comitè Internacional dels Museus) organitza el Dia Internacional dels Museus.

L'objectiu es que els museus, com a institucions de confiança i fils importants del nostre teixit social compartit, contribueixin de manera fonamental al benestar i al desenvolupament sostenible de les nostres comunitats, ja que per la seva posició única poden fomentar el canvi positiu. L'any passat varen ser 37.000 els museus de 158 països que varen participar-hi i enguany la Casa 
museu Lluís Domènch i Montaner ha volgut formar-ne part un cop més.

El dia 13 s'estrenava la ruta "El Modernisme gurmet" una iniciativa inclosa dins el projecte "Trens Turístics Barcelona és molt més", fruit de l'acord entre la Diputació de Barcelona i Renfe. El tren, que va passar prèviament per Mataró, va arribar a Canet de Mar, on els participants varen poder gaudir d'una visita teatralitzada a la Casa museu i varen descobrir com s'elaboren els vitralls emplomats i varen degustar-ne una versió dolça, típica de Canet de Mar.

El pròxim dissabte, dia 20 de maig, la casa museu proposa una activitat que porta per nom: Salve, postals modernistes a Can Domènech, fantasies d'època inspirades en el període modernista que ocuparan els espais de Can Domènech i la Masia Rocosa, residència d'estiu de Domènech i Montaner i la seva família.

L'associació retrofuturista Nautilus és la convidada en aquesta ocasió i l'encarregada de fer-nos viatjar al passat.

Per tancar la setmana, com cada tercer diumenge de mes, ens ofereixen una oportunitat per conèixer el patrimoni modernista de la vila de la mà d'un historiador de l'art. Es tracta d'una ruta guiada: Ruta Modernista i Casa museu, que visita els punts d'interès modernista més destacats del municipi, inclosa la pròpia Casa museu.