Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dilluns, 30.05.2022
campanya Horeca Ecovidrio

Una col·laboració que permetrà aquestes accions:

● S’informarà a més de 70 establiments hostalers sobre l’obligatorietat de separar els residus d’envasos de vidre tal com recull la legislació vigent

● Es lliuraran cubells gratuïts amb la finalitat de facilitar la separació dels residus de vidre als establiments

● La campanya reforçarà les accions de sensibilització al sector de l’hostaleria i la restauració, que genera, entre d’altres, el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús.

 


L'Ajuntament de Canet de Mar, gràcies a la col·laboració amb l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, posa en marxa una campanya informativa adreçada als establiments d'hostaleria i restauració, amb l'objectiu de facilitar-los el reciclatge de residus. La campanya fa especial èmfasi en el reciclatge d'envasos de vidre d'un sol ús, sense deixar de banda la recollida selectiva de la resta de fraccions.

La iniciativa arrenca a finals d'aquest mes de maig i s'allargarà fins al mes de juny. En aquest període, un equip d'informadors ambientals acreditats visitaran més de 70 establiments del municipi  - principalment bars, cafeteries i restaurants  - amb la finalitat d'informar-los sobre la correcta separació dels residus i recordar-los les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus. 

En aquest sentit, es farà incidència en el compliment del sistema de recollida de residus comercials establert al municipi, i en la normativa vigent a Catalunya, que disposa l'obligatorietat de separar de forma selectiva els diferents residus. Per això, durant la campanya es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus que generen.

Després d'una primera fase d'informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també vol potenciar la dotació d'infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d'envasos de vidre fins al contenidor. Per això, gràcies a la col·laboració amb l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin.  

A més a més, el treball de camp també permetrà detectar les àrees d'aportació de contenidors on pot ser adient col·locar nous contenidors de vidre amb sistema d'elevació per tal de facilitar el buidat de grans quantitat de residus de vidre, un fet que facilita el reciclatge als grans generadors d'aquest residu, com són bars i restaurants.

Aquesta campanya respon a la voluntat de l'Ajuntament de l'Ajuntament i d'Ecovidrio, d'impulsar noves mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva de residus municipals. El municipi de Canet de Mar presenta un percentatge de recollida selectiva de residus molt elevat (de 69,54% el passat 2021; podeu consultar en aquest enllaç les darreres dades disponibles), un resultat molt per sobre de la mitjana de Catalunya. 

No obstant això, l'objectiu de l'Àrea de Medi Ambient és consolidar i millorar aquesta xifra, i per tant és necessària la col·laboració de l'administració, els comerciants i la ciutadania per tal de generar menys residus i assegurar-ne el reciclatge. 

El sector de l'hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús que es comercialitzen a tot l'Estat, de manera que és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge. Per això, aconseguir el compromís dels professionals del sector i consolidar hàbits sostenibles, suposa una millora significativa en la lluita contra el canvi climàtic.