Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Divendres, 24.02.2006

L'Àrea de Medi Ambient ha rebut, per aquest 2006, subvencions que permetran fer millores en diversos serveis municipals.

DeixalleriaL'Agència de Residus del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat ha donat a l'Ajuntament un ajut per valor de 49.500 euros que s´aplicaran a la recollida de fracció orgànica municipal (FORM). En concret serviran per adquirir cubells, contenidors, millores al vehicles de recollida i actuacions vàries relacionades amb aquest servei.

La Generalitat destinarà també 25.758,77 euros a l´aplicació d´un programa de prevenció de residus municipals. És especialment important el mercat virtual d´intercanvi i ús compartit.  Es tracta d´una iniciativa que funciona a força ciutats i pobles europeus.  Conegut com a sharing (compartir en anglès), l´intercanvi virtual consisteix a compartir eines i productes com ara llibres, estris de la llar ...  L´Ajuntament, a través del seu web, crearà un mercat on qui ho desitgi podrà posar el producte que té per compartir o el que voldria trobar. Com que són productes no nous, per facilitar-ne l´intercanvi i la visió directa també hi haurà un mercat físic per trobar-se.

L´Agència de Residus aposta per Canet tenint en compte l´èxit en la implantació de la recollida selectiva porta a porta, èxit que ens podem atribuir tots i totes.

contenidors deixalleria Una tercera subvenció anirà destinada a la Deixalleria. També ens l´atorga la Generalitat. És de 14.690 euros que s´invertiran en millores en material, com contenidors banyera (molt grans) i tanques per les àrees d´emergència i adequació dels espais de recollida  de residus. 

La Diputació de Barcelona, també inverteix aquest 2006 en medi ambient a Canet.  Els ajuts d´aquesta administració serviran per canviar contenidors de les àrees d´emergència.


Informació publicada el divendres 24 de febrer de 2006