Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Agenda
Dilluns
29.05.2017
16:00h
(*tambÚ 16-06-2017)
 
La mostra commemora la doble efemŔride dels 150 i 125 anys del naixement de Prudenci i Aurora Bertrana (Any Bertrana)
Lloc
Biblioteca P. Gual i Pujadas
Data
29 de maig de 2017 fins al 16 de juny de 2017
Durada
fins al 16 de juny de 2017. Horaris de la biblioteca
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar
Preu
Gratu´t
Tipus d'acte
Exposiciˇ

Dins dels actes commemoratius del Dia de l'Associacionisme Cultural (4 de juny)

Plataforma per la Llengua Canet de Mar portarem les exposicions “Prudenci Bertrana. L'ideari bàrbar” i “Aurora Bertrana. El virus de l'aventura”, en el vestíbul de la biblioteca P. Gual i Pujadas, del dilluns 29 de maig al divendres 16 de juny.

El 2017 és l'Any Bertrana i es commemora la doble efemèride dels 150 i 125 anys del naixement de Prudenci i Aurora Bertrana. L´exposició doble és una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes dins de l´Any Bertrana.

Prudenci Bertrana i la seva filla Aurora Bertrana són dues personalitats prou vinculades literàriament, si bé amb una trajectòria vital molt diferenciada que va marcar i complementar la producció literària d´ambdós autors, amb un comú denominador: la gran càrrega autobiogràfica. La doble celebració de l´Any Bertrana pretén evidenciar la complementarietat d´aquesta producció a la vegada que vol posar de relleu la individualitat d´un i altre autor, pare i filla: dues figures singulars del món literari contemporani.

Prudenci Bertrana. L'ideari bàrbar

Prudenci Bertrana (Tordera, 1867 - Barcelona, 1941). Escriptor, pintor, director de revistes i diaris. El 1906 publica Josafat, obra reconeguda unànimement com una peça cabdal de la literatura catalana contemporània.

Aurora Bertrana. El virus de l'aventura

Aurora Bertrana (Girona 1892 - Berga 1974) músic, escriptora, viatgera, periodista i política, és una personalitat singular dins la literatura catalana. Bertrana és una escriptora que va saber aportar a la seva obra literària tota la singularitat de la seva personalitat i biografia.

Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet