Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dilluns, 05.12.2011

Presentació del Pla de Mandat 2011-2015Divendres al vespre, davant d'unes dues-centes persones, l'alcalde Jesús Marín va explicar quins són els eixos bàsics i les línies mestres que seguiran les àrees i les dependències municipals durant el Mandat que hem encetat aquest 2011. Després d'uns primers mesos que han servit en primer lloc per prendre possessió dels càrrecs i valorar la situació real del consistori, el Govern ha treballat per marcar les fites que s'han d'assolir des d'ara i fins al 2015. El full de ruta s'ha pogut fixar definitivament, després de l'aprovació del pressupost del 2012, que recordem va ser aprovat inicialment a la sessió plenària de l'octubre passat. 

Jesús Marín va resseguir, una a una, totes les àrees de Govern, explicant de forma breu, quins són els objectius i els compromisos de cadascuna a curt i mitjà termini. Va fer èmfasi en els dotze punts que fixen les línies mestres del Govern per aquest Mandat i que són:

 • Pla de sanejament i dèficit 0
 • Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM)
 • Connexió passeig Marítim Canet - Arenys
 • Pla Estratègic de desenvolupament local (econòmic, social i cultural)
 • Prioritat de recursos socials
 • Segon institut
 • Policia de proximitat
 • Dinamització del teixit comercial del municipi
 • Millora de les infraestructures municipals i optimització del patrimoni
 • Dinamització de polígon industrial
 • OAC i Finestra digital
 • Escola de Teixits com a espai polivalent pel municipi

Presentació Pla de Mandat 2011-2015Les diferents àrees s'han englobat en tres àmbits d'actuació genèrics, que són el Servei a les persones, Territori i Serveis generals. Així, a Serveis a les persones hi ha les àrees que tenen tracte directe amb la població, com Benestar Social, Cultura, Educació, Esports, Joventut, Promoció Econòmica, Sanitat i Seguretat Ciutadana. A Territori hi trobem Medi Ambient, Obres, serveis i via pública, Urbanisme i també Turisme, entesa com l'eina de difusió del territori. Pel que fa a Serveis generals, trobem les àrees que fan funcionar internament l'engranatge municipal i són Hisenda, Recursos Humans, Secretaria i administració general, Comunicació i Noves tecnologies. 

Aquest acte públic de presentació del full de ruta del Govern de Canet, va comptar amb convidats destacats a nivell comarcal i també autonòmic. Així, a banda de l'alcalde i del regidor de Comunicació i Portaveu del Govern, Albert Lamana, que fou l'encarregat de presentar l'acte, també van intervenir-hi el president del Consell Comarcal del Maresme, el senyor Miquel A. Martínez, el vicepresident segon del mateix òrgan, el senyor Diego Sánchez i el senyor Ramon Espadaler, diputat al Parlament de Catalunya. Tots tres van coincidir a qualificar el Govern de Canet de persones valentes, que encaraven amb responsabilitat un Mandat complex, a causa bàsicament de la situació econòmica general. També van aprofitar per agrair als regidors del consistori que formen part de l'oposició, la seva presència a l'acte, ja que aquesta actitud demostra que hi ha interès per saber què vol fer el Govern i és símptoma d'una forma positiva de fer política.

L'alcalde Jesús Marín va tancar l'acte agraint la presència dels assistents i anomenant, un a un, tots els regidors i les regidores de l'Equip de Govern: Cati Forcano, Toni Romero, Laureà Gregori, Albert Lamana, M.Assumpció Sànchez, Josep Mª Masvidal, Àngel López, Manel Almellones i Pere Xirau. Plegats signen aquest full de ruta 2011 - 2015.

Pla de Mandat 2011 - 2015

Reportatge de l'acte del passat divendres: