Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dilluns, 09.05.2022
Mar de Fils

La proposta creativa "Mar de fils" de les Mares Malabaristes arriba als carrers de Canet tot reinvindicant el nostre passat textil i utilitzant-lo com a eina de creació. El projecte ha comptat amb una amplia participació d'entitats i escoles del municipi, així com també de diversos serveis municipals. 


El treball del tèxtil està lligat a la història de Canet i a la seva identitat. El procés d'industrialització va convertir a Canet en un dels pobles capdavanters en la producció tèxtil de gènere de punt a Catalunya i va canviar el paisatge i la societat de la nostra vila, per tant, va conformar la nostra identitat com a poble.   

La proposta MAR DE FILS reivindica el nostre llegat industrial i potencia la seva visibilitat pública, a través d'intervencions creatives als nostres carrers i places que tenen com a element identitari el FIL; la unitat bàsica i matèria primera de tota peça teixida. 

La proposta és ideada i organitzada per l'entitat Mares Malabaristes i compta amb la participació de diferents associacions i escoles. L'Ajuntament dóna suport a aquesta iniciativa i col·labora en la realització de les diverses activitats.

El tret de sortida és aquest divendres, 13 de maig. Podrem gaudir de les intervencions creatives i artístiques en més de 20 punts del municipi, que podeu consultar al plànol del tríptic adjunt.

Del 13 al 22 de maig, a la Sala cultural Ramon de Capmany s'hi exposa "Canet, un mar de fils. La relació de Canet de Mar amb el tèxtil". Els textos són a càrrec del Centre d'Estudis Canetencs i hi trobareu material singular de persones i institucions que hi han col·laborat. La inauguració es fa divendres a les 19.00 hores.

Durant una setmana Canet s'omplirà doncs de teixits i colors, tot reivindicant el nostre passat tèxtil.

Tríptic Mar de Fils

Tríptic Mar de Fils

Fitxer: Triptic.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 2.34 MB

Cartell Mar de Fils

Cartell Mar de Fils

Fitxer: Cartell_generic_i_cartell_fira.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 943.21 kB

Cartell exposició Mar de Fils

Cartell exposició Mar de Fils

Fitxer: Cartell_definitiu_CEC__1_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 2.99 MB