Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Agenda
Dilluns
26.06.2017
(*també 14-07-2017)
 
Activitat del Correllengua 2017
Lloc
Biblioteca P. Gual i Pujadas
Data
26 de juny de 2017 fins al 14 de juliol de 2017
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar
Tipus d'acte
Exposició

Plataforma per la Llengua Canet de Mar portarem l´exposició “Lola Anglada: art, resistència i compromís” a la biblioteca P. Gual i Pujadas (riera de Sant Domènec, 1 A), del dilluns 26 de juny al divendres 14 de juliol. La il·lustradora i narradora infantil Lola Anglada és la figura homenatjada del Correllengua 2017, coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement.

L´exposició, de la Coordinadora d´Associacions per la Llengua Catalana – CAL, repassa els fets vitals més importants de Lola Anglada així com la seva trajectòria artística, i posa de relleu les vessants de dona, catalanista i republicana.

Lola Anglada va ser la primera dibuixant professional que hi hagué a Catalunya i tal vegada la més important. La seva personalitat, d´una extraordinària lucidesa i  creativitat, es va traslladar a la seva obra, marcada per la fantasia, la tendresa i l´amor per la natura i les coses belles. Malgrat que Lola Anglada es va crear un món secret i propi, es comprometé fermament amb el seu país real, Catalunya, i va participar activament en la construcció de la pàtria moderna i nacional, i la defensa de les llibertats.

Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet