Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
Trobada oberta a tothom el dia 25 a les 20.00 hores a la Sala Centru del TMC
PUBLICAT Divendres, 18.03.2022
Canet en acció - crisi ucraïna

L’arribada de persones refugiades provinents d’Ucraïna, amb motiu del conflicte bèl·lic que afecta aquest país, ha reactivat de manera urgent la plataforma solidària Canet en Acció.

Una vegada més fem una crida a totes les entitats locals i persones a títol individual per veure què podem aportar entre tots i totes i quines poden ser les millors maneres de fer costat i donar un bon cop de mà a totes les persones ucraïneses que algunes famílies ja han acollit i a les que puguin seguir arribant i ser acollides a Canet.

Per aquest motiu es convoca una trobada pública el proper divendres 25 de març a les 20.00 hores, a la Sala Centru del TMC.


logo canet en accioLa necessitat d'ajut del poble ucraïnès, el fet que Canet sigui municipi d'acollida i la tradició solidària de la nostra societat civil, propicia la presta reactivació de la plataforma solidària Canet en Acció.

Canet en Acció és una plataforma oberta a totes les entitats de Canet i a qualsevol persona que vulgui participar individualment a dinamitzar activitats de manera conjunta per fer front a les emergències que desafortunadament succeeixen al món.

Va néixer amb l'Onada Solidària per ajudar els damnificats del tsunami del sud-est asiàtic el 2004. Es va tornar a activar a través dels Serveis Socials de Canet per a la provisió d'aliments en moments de crisi greus, amb les recollides als supermercats els anys 2013, 2014, 2015 i aquest darrer 2020.

Ara es necessita un ajut extraordinari per a les persones ucraïneses que estan començant a arribar a Canet. En els pocs dies que portem des que va començar el conflicte, Canet ja ha acollit a més de 20 persones d'Ucraïna que, fugint de la guerra, han vingut a buscar refugi al nostre poble perquè hi tenen familiars o coneguts.

Una vegada més fem una crida a les entitats locals i a les persones a títol individual per veure què podem aportar entre tots i totes i de quina forma poder fer costat i ajudar les persones ucraïneses que ja estan sent acollides per famílies de Canet i a les que puguin seguir arribant al poble.

De moment ja hi estan treballant de manera conjunta: l'àrea municipal d'Acció Social amb les entitats GEAXXI, Creu Roja i Càrites; amb el suport logístic del CAP, i de les àrees municipals, entre elles Alcaldia, Sanitat, Educació, OAC, Participació Ciutadana ... d'acord amb les indicacions de la Generalitat de Catalunya. De ben segur amb la col·laboració de les diferents entitats i de tothom que vulgui, podrem ajudar molt més. 

Ens trobem divendres 25 a les 20.00 hores a la Sala Centru del TMC.

Canet amb Ucraïna