ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
S'inicia el procés per a la concessió de 49 columbaris al Cementiri municipal
PUBLICAT Dimecres, 21.10.2020
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

 Obres columbari Cementiri municipal

La Junta de Govern, formada per l'alcalde accidental i els tinents i les tinentes d'alcalde,  ha aprovat aquest 15 d'octubre iniciar el procés per a la concessió de 49 columbaris al Cementiri municipal.

Totes les persones interessades a obtenir una d'aquestes concessions, han de presentar la documentació per a la seva sol·licitud i ho poden fer de dues maneres:

  • Presencialment: a l’Oficina d'Atenció al Ciutadà. Han de portar la sol·licitud d’admissió (annex 1 de la documentació) que és el que es registrarà d’entrada, i en un sobre tancat la declaració responsable (annex 2).
  • Telemàticament: s’ha de fer a través de la plataforma de contractació amb l’eina e-Licita.

El termini per fer-ho acaba el dia 11 de novembre a les 14.00 hores.

Concessió mitjançant procediment obert

Aquests columbaris els ha construït l'Ajuntament i estan a la part nova del Cementiri, a la zona de Sant Pere. N'hi ha 49 de disponibles, que són els que surten a concessió. S'ha de fer d'aquesta manera perquè es tracta de béns de domini públic afectats per un servei públic. L'Ajuntament no pot vendre els títols de dret funerari, sinó que n'ha de fer una concessió. En aquest cas, la concessió serà a 50 anys.

I s'ha de fer mitjançant un procediment com el que hem iniciat perquè no hi ha prou columbaris per satisfer la demanda actual d'aquest tipus d'enterrament. Mitjançant aquest procediment obert es garanteix un tractament igualitari i no discriminatori a tots els interessats.

La concessió, com hem dit, serà a 50 anys amb una possible pròrroga de 25 anys més. El valor estimat de la concessió és de 759 euros, 506 dels quals corresponen a la concessió a 50 anys. Aquest preu és el que fixa l'Ordenança Fiscal de l'any 2020 i que s'aplicaria doncs si la concessió es produís aquest any. Cada concessió s'haurà d'aplicar d'acord amb l'Ordenança fiscal vigent.

Tota la documentació que s'ha de presentar, les clàusules administratives i el detall tècnic dels columbaris, així com els requisits per a poder-hi optar, la trobareu a l'espai de la Finestreta Digital del web. També us la poden facilitar a l'OAC.

^