Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Divendres, 27.01.2012


Vista general institutEl 24 de gener l’alcalde, Jesús Marín, el director de l’Institut Lluís Domènech i Montaner i la tècnica d’educació de l’Ajuntament es van reunir amb representants dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme i Vallès Oriental i l’inspector de la zona per estudiar les diferents alternatives de viabilitat per solucionar el problema de massificació de l’alumnat a l’Institut Lluís Domènech i Montaner.

En primer lloc, es va desestimar la proposta de creació de l’embrió del segon institut al CRTT – Escola de Teixits per diferents motius que es concreten en: la dimensió de les aules massa grans per les necessitats establertes pel Departament d’Ensenyament, la dificultat de separar les activitats del nou institut amb les del CRTT – Escola de Teixits, l’incompliment  de la normativa de seguretat i d’evacuació, la dificultat de control de les entrades i les sortides del centre i la manca de zona d’esbarjo per als alumnes.

Per solucionar l’escolarització del curs 2012-13 es considera que la solució més adequada és l’ampliació del pati i la instal·lació de mòduls prefabricats als terrenys de Vil·la Flora.

Aquesta és una solució provisional i transitòria, ja que està prevista la construcció d’un nou centre d’educació secundària obligatòria de dues línies en uns terrenys que l’Ajuntament posarà a disposició de la Generalitat. S’espera  que aquest nou institut es posi en marxa el curs 2013-14, quan també començarà a funcionar l’Institut de la Vallalta. Tots dos centres descongestionaran l’IES Domènech i Montaner.