Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
Retard en l'inici
PUBLICAT Dilluns, 04.10.2010
Estació de tren de Canet - octubre 2010

Les obres de l´estació de tren de Canet, que havien de començar al juliol, finalment s´inicien aquest octubre. Des d´ADIF es va enviar una notificació a l´Alcaldia en la qual s´informava que ja s´havia fet l´acta de replanteig, pas previ a l´inici d´obra.

L'inici dels treballs és imminent. Com ja es va dir a la roda de premsa informativa que van fer a Canet l'abril passat el delegat del Govern central, Joan Rangel i el president d'ADIF, Antonio González Marín, es tracta d'una remodelació de les instal·lacions actuals per dotar-les de major seguretat i comoditat per als usuaris. 

Amb una inversió de 3.232.188 euros, ADIF eliminarà les barreres arquitectòniques de l'estació, farà desaparèixer l'andana central i farà un tancat perimetral de seguretat. S'instal·larà un pas inferior amb asensor, per evitar que els usuaris hagin de travessar per les vies, com fins ara. Hi haurà dues andanes, amb les dues vies al mig. Seran andanes més llargues, de fins a 200 metres i més altes, perquè no quedi un escaló entre l'andana i el tren. També s'hi col·locarà una marquesina per protegir del sol i de la pluja.

Per afavorir el trànsit dels invidents, s'establiran recorreguts guiats des de l'exterior. Altres actuacions previstes són la construcció d'un magatzem tècnic i nous accessos, un aparcament per a bicicletes i la millora de la il·luminació.

Les obres tenen un calendari previst de 8 ó 9 mesos. No s'haurà de tallar el pas dels trens, ja que es procurarà que la majoria de treballs es facin de nit, sense destorbar el descans veïnal.

notícia anterior