Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dijous, 25.02.2010
Exposició Joan Amades

Al gener, Canet va participar en els actes de cloenda de l'Any Amades, una festa per commemorar el 50è aniversari de la mort del folklorista català més prolífic. Va ser un any impulsat per l'Associació Cultural Joan Amades per donar a conèixer la seva obra i reivindicar-lo com una de les figures cabdals del panorama cultural català.

Tot i haver fet la cloenda, encara recorre diversos pobles catalans l'exposició itinerant que recull diversos moments de la vida i l'obra d'Amades. I aquest març és el torn de Canet. Des del 2 fins al 13 de març, podreu visitar-la a la sala gran de la Casa museu Domènech i Montaner. 

L'exposició es completarà amb una conferència sobre Joan Amades que farà Amadeu Carbó, membre de l'Associació Cultural Joan Amades.

A l'exposició podreu fer-vos una idea de qui era Joan Amades i quina va ser l'obra que ens ha deixat.  Amades va conrear l´etnografia i va recollir materials de temes folklòrics d´arreu dels territoris de parla catalana. En total el seu catàleg bibliogràfic conté prop de cinc-centes entrades entre llibres, articles, opuscles, separates, col·laboracions en radio i premsa escrita. Amb tal diversitat de temes es fa difícil, tal i com recull l'Associació cultural que porta el seu nom, fer-ne una classificació encertada, amb gegants, bestiari, oficis, música i dansa, literatura de fil i canya, rondallari, llegendari, jocs i teatre popular, entre d´altres. Tot i així, fou en la cançó popular, on Amades va trobar un dels seus temes predilectes d'estudi. Joan Amades ha estat doncs, una
figura cabdal en la cultura catalana i el seu treball ha estat essencial per a tots els àmbits de
la cultura popular.

Si voleu saber-ne més, podeu entrar al web de Joan Amades.
També us convidem a veure un petit recull de les fotos que vam ver de l'acte de cloenda a Canet.


Exposició Joan Amades, la memòria del poble
Del 2 al 13 de març a la Casa museu Domènech i Montaner

Conferència d'Amadeu Carbó sobre Joan Amades
Dijous 4 de març, a les 7 de la tarda a la Casa museu