Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
L'Estat pagarà les obres d'urbanització
PUBLICAT Divendres, 23.01.2009

La riera Gavarra és l'obra escollida per l'Ajuntament per al Fons estatal d'inversió local

A finals de l'any passat, el Govern de l'Estat espanyol anunciava una inversió de 8.000 milions d'euros per als ajuntaments. La mesura respon a la necessitat d'impuls econòmic i creació de llocs de treball que tenen tots els municipis i que, per si sols, els és difícil d'assumir.

Riera Gavarra L'Ajuntament de Canet de seguida va posar-se a treballar per donar sortida als 2.332.882 euros que, per número d'habitants, ens corresponien. La urbanització de la riera Gavarra és, des de fa temps, a la llista d'inversions necessàries per a la transformació del centre històric del poble. Juntament amb les altres rieres, Sant Domènec i Buscarons, forma part de l'eix comercial i d'activitat social de Canet. Urbanitzar-la és una necessitat i per això els diners del Fons estatal d'inversió local es destinaran a aquest projecte.

Els requisits per poder optar a l'ajut econòmic eren, entre d'altres:

  • Projectes nous i executables immediatament
  • Els nous treballadors que es contractin per l'obra han d'estar a l'atur
  • L'obra s'ha d'acabar com a molt tard el 31 de desembre de 2009
  • L'import del projecte no ha de ser superior als 5 milions d'euros
  • L'Estat assumirà el 100 % del cost de l'obra

L'Ajuntament ja ha iniciat el procés d'adjudicació, per un import de 2.280.413,03 euros. Les obres començaran de seguida. El tram afectat comença a la rotonda de la ronda Sant Elm i acaba al capdavall, a la cruïlla amb les altres dues rieres i el carrer Ample. Es tracta d'una via de molt de trànsit, amb l'inconvenient afegit que no es pot tancar del tot l'accés perquè hi ha el Centre d'Assistència Primària i l'aparcament públic. L'Ajuntament anirà informant, puntualment, de tot el procés d'inici d'obres, de canvis de circulació i d'avançament dels treballs. La previsió és que s'enllesteixi a finals d'any.


més informació