ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament vol més dades sobre l'accident de l'Odèon i demana un nou informe tècnic
PUBLICAT Dilluns, 17.12.2007
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

L'Ajuntament ha fet aquests dies la valoració del darrer informe rebut amb les recomanacions per al futur de l'edifici Odèon, d'acord amb l'estat en què es troba avui, després del malaurat accident del 21 de novembre passat. Es tracta d'un informe encarregat a la Diputació de Barcelona que ha redactat l'arquitecte Xavier Guitart. La conclusió a què s'arriba coincideix amb els altres dos informes que té l'Ajuntament, el de l'empresa SGS Tecnos, responsable de la Direcció facultativa de l'obra i el dels Serveis Tècnics municipals: l'edifici Odèon, tal i com es troba avui, no ofereix garanties de seguretat i amenaça ruïna. Els danys soferts per l'edifici com a conseqüència del despreniment del dia 21 de novembre no permet la conservació ni el manteniment de les façanes, ni les pilastres i l'estructura d'arcs i voltes de la planta baixa, tal i com estava previst al projecte de rehabilitació.
És recomana doncs, el desmuntatge i l'enderroc de l'edifici.

L'Ajuntament es posa de nou en contacte amb la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat perquè es manifestin favorablement amb aquest enderroc, ja que recordem que l'Odèon és un edifici que forma part del catàleg de béns culturals d'interès local (BCIL).

D'altra banda, abans de procedir al desmuntatge, l'Ajuntament vol obtenir al màxim d'informació i dades del sinistre i de l'estat actual de l'immoble. Per aquest motiu s'ha acordat sol.licitar un nou informe tècnic, en aquest cas a l'empresa Applus, entitat acreditada de certificació per a tercers que ja ha emès certificacions per l'Ajuntament en altres ocasions. Aquesta mateixa setmana ja es començarà a elaborar. 

Pararel.lament, l'Ajuntament comença a tirar endavant el procés burocràtic per procedir a l'enderroc de les restes de l'edifici que, recordem, presenta un greu perill desfondrament, amb el conseqüent perill també per a les persones i els edificis del voltant.

Informació relacionada
En breu també s'obrirà al trànsit el carrer Gram
Es duran a terme uns treballs d'enderroc per garantir la seguretat de l'immoble
Un operari mor en caure-li una part d'un sostre al damunt
comunicat 11:52 hores
Celebrem plegats l'inici de les obres del futur teatre municipal
Ordre del dia
Dijous, 17 de juny de 2004
Dissabte, 13 de desembre de 2003
Així ho han manifestat unànimament al 6è plenari celebrat el 25 d'octubre
^