Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimarts, 11.04.2023

Cartell Fira Modernista 2023Els dies 15, 16 i 17 de setembre, Canet de Mar celebrarà la 15a edició de la Fira Mercat Modernista. La temàtica central de l'edició d'aquest 2023 se centrarà en la figura de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner i la seva vinculació amb Canet. 

Enguany, és l'Any Domènech i Montaner declarat per la Generalitat de Catalunya per commemorar el centenari de la mort de l'arquitecte català. Per aquest motiu, la Fira Modernista se sumarà a la resta d'activitats que s'estan duent a terme per fomentar la difusió i divulgació de la vida i obra de l'arquitecte.

Domènech i Montaner és una de les personalitats més destacades de la història arquitectònica del país i un referent intel·lectual de primer ordre. Ha deixat empremta en diversos camps per la seva participació i el seu treball en institucions cabdals, pel seu afany de recerca sobre la història del país, per la seva lluita política pel catalanisme i per la recerca d'un nou estil arquitectònic, identitari i nacional, arribant a ser un dels màxims representants del modernisme català i amb dues grans obres declarades patrimoni mundial: el Palau de la Música i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Des de l'organització, s'està treballant per aconseguir que la Fira Mercat Modernista pugui oferir un atractiu programa d'activitats per a tothom amb l'objectiu que, durant un cap de setmana, ens transportem al Canet Modernista.