Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimarts, 14.03.2023
trasllat bocana Palau Música - foto cedida

El model en guix de la bocana del Palau de la Música Catalana, obra de Pau Gargallo encarregada per Lluís Domènech i Montaner, viatja al Palau de la Música per participar en l'exposició: "El Palau, Europa i la Porta de l’Infern”, una mostra organitzada pel Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC) amb motiu de l’Any Domènech.


Aquest any, amb motiu del centenari de la mort de l'arquitecte seran moltes les iniciatives que es portaran a terme per posar en relleu la importància d'aquesta figura clau del modernisme català i de l'arquitectura al nostre país: exposicions, conferències, visites guiades, activitats didàctiques i acadèmiques i un congrés. 

Aquest 15 de març, el Palau de la Música Catalana inaugura una exposició organitzada pel Centre de Documentació de l'Orfeó Català (CEDOC) amb motiu de l'Any Domènech, anomenada "El Palau, Europa i la Porta de l'Infern". 
 
Comissariada per Lluís Domènech i Girbau, besnet de l'arquitecte i divulgador del seu llegat, compararà "La porta de l'Infern, la gran obra d'Auguste Rodin, amb la bocana del Palau, la que possiblement fora la seva font d'inspiració i que va culminar en un projecte de sala de concerts únic.
 
El prototip en guix, que va ser cedit a l'Ajuntament de Canet en dipòsit i que pot visitar-se a la Masia Rocosa, dins el complex museístic de la Casa museu  Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar, viatjarà a Barcelona per participar en la mostra. Allà, compartirà espai, amb reproduccions procedents del Fons Lluís Domènech i Montaner, de l'arxiu del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i d'altres procedents del museu Rodin de París.

L’exposició es podrà visitar del 15 de març al 16 de juliol al Foyer del Palau de la Música Catalana i a la Sala Lluís Millet.

Més informació:   https://www.cedoc.cat/