Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
Continuen subjectes a la normativa de prevenció d´incendis, fet que comporta que prèviament hauran de comunicar la crema de restes vegetals
PUBLICAT Dilluns, 02.01.2023
crema

L’aprovació de la Ley 7/2022, de 8 de abril, de residuos y suelos contaminados para una economía circular,  prohibia explícitament la crema de residus generats en l’entorn agrari, amb l’excepció de cremes per motius fitosanitaris i de prevenció d’incendis motivats. Això ha fet que part del sector primari pogués resoldre els permisos per cremes gràcies a l’articulació d’un sistema d’autoritzacions que ha permès cremar en aquells casos que podien representar un problema fitosanitari o de prevenció d’incendis. 

La setmana passada es va aprovar definitivament al Congrés dels Diputats una modificació de l’article 27.3 d’aquesta llei, en la disposició final XI de la Ley por la que se regulan el sistema de gestión de la Política Agrícola Común y otras materias conexas. Aquesta modificació dispensa del compliment de la prohibició general a les petites y microexplotacions agràries, és a dir, empreses amb un nombre de treballadors inferior a 50 i un volum de negoci inferior a 10 milions d’euros. 

L’entrada en vigor d’aquesta nova normativa es preveu pel 2 de gener i comportarà que aquest tipus d’explotacions agrícoles, ramaderes i silvícoles si bé queden dispensades de la prohibició establerta en la normativa de residus, sí que continuen estant subjectes a la normativa en matèria de prevenció d’incendis. Això comporta que tornin al sistema de comunicació de crema de restes vegetals durant el període comprés entre el 16 d’octubre al 14 de març.  Terminis:

  • Sol·licitud d'autorització per a activitats amb risc d'incendi forestal: del 15 de març al 15 d'octubre.
  • Comunicació de crema: del 16 d'octubre al 14 de març.
  • Sol·licitud d'autorització crema de restes vegetals: tot l'any.

 Comunicació:

A partir del dia 2 de gener, es pot fer el tràmit per fer la comunicació de crema pertinent a través del portal de la Generalitat de Catalunya. Fes la petició a través d'aquest enllaç.

També es pot sol·licitar el permís a través de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament de Canet de Mar.